NRK Meny
Normal

- Glad Bhatti er borte fra gata

Anne Sender, i Det mosaiske Trossamfunn i Oslo, er glad for at Bhatti blir sittende fengslet i mange år.

Anne Sender, forstander i Det Mosaiske Trossamfunn
Foto: Knut Falch, Falch, Knut / Scanpix

Det er snart to år siden Anne Sender, forstander i det mosaiske trossamfunn, våknet opp til nyheten om at noen hadde skutt mot synagogen i Oslo.

Få dager senere ble Arfan Bhatti pågerepet og siktet for å stå bak skuddene, sammen med en av de andre tiltalte som møtte i retten i dag.

- Viktig med streng straff

Statsadvokaten mente at Bhatti, ved å skyte mot synagogen, truet med en terrorhandling for å skape alvorlig frykt i befolkningen.

Dermed ble Norges første terrorsak ført for retten.

I dag ble imidlertid Bhatti frikjent for terroranklagen. Dommeren mener at Bhatti uten tvil har medvirket til skuddene, men at dette var grovt skadeverk og trusler, men ikke en terrorhandling.

- Straffen viktigst

- Det betyr ikke så mye for oss at han ikke ble dømt for terror, selv om vi har opplevd det som det. Det viktigste for oss er at han har fått en streng straff, sier Anne Sender.

Bhatti ble dømt til forvaring i åtte år, med en mistetid på fire år, for blant annet medvirkning til skuddene mot synagogen og for drapsforsøk.

- Det er fraværet av frykt som er det viktigste for oss, fortsetter hun.

Både Bhatti og aktor tok betenkningstid på anken, men Sender tror saken kommer opp på nytt, og at dette bare er et foreløpig punktum.