NRK Meny
Normal

- Fotballskole for "rikinger"

I desember arrangerer Vålerenga fotballskole på Gran Canaria i Spania. - Kun for barn med pengesterke foreldre, sier Roar Eilertsen daglig leder i Oslo fotballkrets.

Talentutvikling

Vålerenga får kritikk på grunn av at fotballskolen i Spania er for dyr. (Illustrasjonsfoto).

Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no

Vålerenga gir seg ut for å være fotballklubben for alle, der den ligger godt etablert på østkanten i Oslo. Derfor klinger det kanskje ekstra dårlig når de inviterer til fotballskole på Gran Canaria, med skyhøy prislapp.

Og Oslo fotballkrets mener Vålerenga bryter normen for barnefotball når de arrangerer fotballskole i Spania.

- Fotball skal være for alle, i hvert fall bør barnefotball være det. Det er mange som ikke har mulighet til å delta på Vålerengas arrangement, sier Roar Eilertsen, som er daglig leder i Oslo fotballkrets.

For fotballskolen som arrangeres på Gran Canaria i desember koster mye. Prisen for barn mellom 8 og 13 år er på 8900 kroner. Ungdommer mellom 14 og 17 år må betale i underkant av 2000 kroner mer.

- Her legger man listen unødvendig høyt, både hva gjelder ambisjoner for en fotballskole og kostnader for de som skal delta, sier Eilertsen.

- Skaper unødvendig press

Eilertsen får støtte av breddesjef i Norges Fotballforbund Alf N. Hansen. Han tror fotballskolen er for pengesterke familier, som vil ta en ferietur mens sønnen eller datteren spiller fotball.

- Vi må akseptere at Vålerenga velger dette, men vi ønsker ikke at det skal være et utbredt tilbud. Det skaper et unødvendig press på de foreldrene som egentlig ikke har råd, men som føler de burde la barna delta, sier breddesjefen.

- Kombinerer fotball og ferie

Fotballskolen i Spania er bare en av flere fotballskoler Vålerenga arrangerer. Markedssjef i Vålerenga fotball Rune Hansen avviser at fotballskolen er for de med tykk lommebok.

- Dette er kanskje et tilbud for spesielt interesserte som ønsker å kombinere skolen med en ferie, sier Hansen.

I år arrangeres fotballskolen på Gran Canaria for fjerde gang, og barn fra hele Norge kan delta. Hansen synes ikke turen til Gran Canaria er eksklusivt tilbud:

- Nei, det synes jeg ikke. Vi mener fotballskolen er et godt tilbud for foreldre som ønsker at barna skal være i aktivitet i ferien, sier markedssjefen.