Normal

- Et oppgjør mellom enkeltpersoner

To personer er siktet etter at en mann ble skutt og drept på Øvre Grünerløkka natt til mandag. Kun den ene er pågrepet.

Drap på Grünerløkka
Foto: Erik Engen / NRK

En person er skutt og drept på øvre Grünerløkka i natt, en annen er såret. En av de to antatte gjerningsmennene har nå meldt seg for politiet.

En av de to som politiet har lett etter etter drapet i natt meldte seg på politihuset alene like før klokken åtte i morges.

På en pressekonferanse i dag bekreftet politiet at den avdøde er av somalisk opprinnelse, i begynnelsen av 20-årene. Identiteten hans er imidlertid ikke bekreftet.

- Vi har ikke fått bekreftet identiteten hans, så vi kan ikke si med sikkerhet hvem han er ennå, men vi mener å vite hvem han er, sier Hanne Kristin Rohde ved Oslo Politidistrikt.

- Selve drapet fremstår som et oppgjør mellom enkeltpersoner. Motivet til drapet er ikke kjent, sier Rohde.

- De skal ha kjent til hverandre. Så hvis det ligger i spørsmålet om det er tilfeldige personer som er rammet, så er det ingenting som tyder på det, sier hun.

Leter etter navngitt person

Jakten på den andre antatte gjerningsmannen pågår fortsatt.

- Det ble tidlig klart at det var to personer involvert i hendelsen, begge to stakk fra stedet i natt, men den ene har meldt seg på politihuset her i Oslo i dag tidlig. Politiet leter etter ytterligere en person, men der driver vi nå operativt arbeid med kartlegging av ham, sier Rohde.

Vaktleder ved sentralvakta i Oslo politidistrikt Per Olav Utgaard sa tidligere i dag til NRK at politiet leter etter en navngitt person i 20-årene.

- Vi har vært på flere adresser og skal til noen flere, sier Utgaard til NRK Østlandssendingen.

Den pågrepne er siktet for drap eller medvirkning til drap. Også en annen person er siktet, men han er fortsatt på frifot.

Skutt i parken

Det var ved halv fire-tiden i natt at politiet fikk melding om skudd i den lille parken som ligger utenfor Holsts gate, nesten opp mot Ring 2 på Øvre Grünerløkka.

Holsts gate
Foto: Erik Engen / NRK

Da politiet kom til stedet lå en mann skutt på bakken. Han ble tatt hånd om av ambulansepersonalet, men ble erklært død da de kom frem til Ullevål sykehus.

En annen person var blitt truffet av et streifskudd og hadde bare en sårskade. Politiet bekrefter at denne personen var sammen med mannen som ble drept.

Alle de involverte har somalisk bakgrunn. Politiet vet ennå ikke sikkert hvem mannen som ble drept er.

Flere vitner

Mannen som bare ble såret sitter nå i avhør hos politiet. Både han og naboer som så det som skjedde, sier at det var to gjerningsmenn, opplyser Utgaard.

- Trolig ble det avfyrt flere skudd, men så langt vi nå vet dreide det seg ikke om en skuddveksling, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad til NTB.

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om mulig bakgrunn for skytingen.

Ifølge TV 2 Nyhetskanalen var det til sammen fem personer til stede i parken i Holsts gate. Tre av personene kom til parken for å møte de to andre. En av dem skal ha trukket fram et håndvåpen og begynt å skyte.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner til hendelsen, eller personer som har opplysninger i saken, sier Rohde.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.