- Den kniven må tas fra hans hånd

Billettkontrollørene som ble knivstukket på Solli plass er tilbake på jobb og lovpriser sine kollegaer.

Video Glade for å være tilbake på jobb

Nett-TV: Henning er glad for å være tilbake på jobb.

– Det første jeg tenkte var at den kniven må under kontroll, vi var veldig samkjørte om det. Den kniven må ut av hans hånd.

Slik beskriver konduktøren Vivian episoden der hun og kollegaen Henning ble knivstukket av en passasjer som ikke ville betale for seg på trikken i Oslo forrige torsdag.

Gode kollegaer

De to synes det er godt å være tilbake på jobb igjen etter hendelsen.

– Det var kjempedeilig å komme igang igjen. Vi var faktisk litt tidlig ute og kjente på stemningen og det var godt, sier Vivian.

Hun lovpriser sine kollegaer i tiden etter episoden hvor hun ble knivstukket i låret.

– Vi har veldig gode kollegaer og jobber veldig tett. Vi har et kjempegodt samhold.

Også kollegaen Henning, som fikk hardest medfart i episoden, berømmer arbeidsplassen i tiden som fulgte.

– Jeg fikk noen reaksjoner på sykehuset etter at de var ferdige med meg og lederne fra arbeidsplassen og kona kom, da merket jeg at det var tøft, det var det. Men sammen så har vi kommet veldig greit gjennom det, både hjemme og på arbeidsplassen, forteller Henning.

Kunne gått verre

Trikkekontrollører

Henning og Vivian var tilbake på jobb fredag etter knivdramaet forrige torsdag.

Foto: NRK

– Når noe sånt skjer, blir man først sjokkert. Vi har et veldig høyt sikkerhetsnivå på trikken, og er godt rustet til å håndtere slike hendelser. Vi har et apparat som nærmest går på autopilot når sånt skjer, og det gjorde det også denne gangen, forteller administrerende direktør Jan Egil Meling i Oslotrikken.

Han ser alvorlig på hendelsen forige torsdag, men er glad for at det til slutt gikk bra med de involverte.

– Nå i ettertid er vi veldig glade for at de fysiske skadene ikke ble større. Dette kunne gått mye, mye verre.

Han håper nå at omgivelsene forstår at man kan reagere forskjellig på slike hendelser.

– Det finnes ingen fasit på hvordan du skal reagere på en slik hendelse. Alle må få reagere på sin egen måte, og det må alle rundt ha respekt for. Det vil ta tid for enkelte. Noen vil være ferdig i løpet av en uke, andre vil trenge et halvt år, kanskje mer, sier Meling.

– Helt uakseptabelt

Ordfører Fabian Stang var til stede da billettkontrollørene var tilbake på jobb fredag.

– Kontrollørene våre på buss, bane og trikk gjør en veldig viktig jobb, og jeg gjerne synliggjøre at vi ikke aksepterer det de ble utsatt for. Jeg vil være trygg på at de får gjort den jobben de skal gjøre på en ordentlig måte.

Han ser på episoden som et symptom på at Oslo er blitt en storby.

– Det er helt uakseptabelt, men vi er blitt en storby etter hvert, og vi opplever noen vonde episoder, men jeg ønsker at det skal være en trygg by for de som lever her og de som jobber her, sier Stang.

Ordføreren berømmer samholdet blant de ansatte.

– Det viktigste etter at de opplevde det de opplevde, er at de har et team og et samhold, og at de har fått den profesjonelle hjelpen de trenger. Det ser ut til å fungere veldig bra, og det virker som om de er klare til å gjøre jobben sin igjen.