- Bra at Petter Myhre trekker seg

Petter Myhre trekker seg som Vålerenga-trener. - Et riktig valg, sier Klanen-talsmann.

Petter Myhre
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Vålerengatrener Petter Myhre trekker seg som hovedtrener i Vålerenga med umiddelbar virkning.

Det melder Vålerenga på sine nettsider.

- Måtte sparke trener eller spillere

Myhre har vært under sterkt press den siste tiden etter elendige resultater i Tippeligaen.

Det er trist at det ikke fungerte, sier talsmann for Klanen, Gjermund Nordtug.

- Når en prestasjonsgruppe som består av spillere og trenere ikke klarer å prestere i nærheten av hva de er gode nok til, så må noe gjøres, sier han til NRK Østlandssendingen.

- Nå hadde man valget mellom å kvitte seg med samtlige spillere og beholde treneren, eller kvitte seg med treneren og beholde spillerne. Da er det enklest å kvitte seg med én person, sier Nordtug.

Tapte mot Nybergsund

I går røk klubben ut av cupen. etter å ha tapt mot andredivisjonslaget Nybergsund.

- Var det en riktig avgjørelse å trekke seg?

- Han har ikke klart å få dem til å spille i nærheten av hva de er kapable til, så svaret er: Ja, jeg tror det riktige har skjedd, sier Nordtug.

- Voksent av Petter

Gjermund Nordtug er fornøyd med at det er Petter Myhre som selv trekker seg som trener.

- Jeg er skuffa over at det ikke har gått bra, men er samtidig fornøyd med at avgjørelsen tas nå. Det er voksent av Petter å ta sin hatt og gå, og ikke tviholde på plassen sin, sier Nordtug.

- Han kunne i verste fall krevd erstatning for at man velger å kvitte seg med ham, men det som skjer nå, er at han går selv, sier han.

Overtok i fjor

Harald Aabrekk overtar treneransvaret frem til en ny trener er på plass.

Myhre (35) overtok som hovedtrener i Vålerenga Fotball da Kjetil Rekdal trakk seg 22. august 2006, skriver VIF på sine hjemmesider.

Myhre kom til Vålerenga i 2001. Sammen med Andreas Holter tok han over klubbens utviklingsgruppe og startet talentsatsinga som som har ført til at Vålerenga i dag har en av landets beste junioravdelinger.

Sterk høstsesong

Før 2006-sesongen overtok han som assistent-trener for Vålerengas a-lag da Geir Bakke forsvant til Moss, før han rykket opp som hovedtrener da Kjetil Rekdal trakk seg senere samme år.

Under Myhres ledelse leverte Vålerenga en knallsterk høstsesong.

7 seire, en uavgjort og ett tap førte til at Vålerenga knep bronsen foran erkerival Lillestrøm og kvalifiserte seg for spill i UEFA-cupen og Royal League.

Harald Aabrekk tar over

Harald Aabrekk (51) tar over jobben som hovedtrener frem til en ny trener er på plass. Aabrekk er spillerutvikler i Vålerenga Fotball og har jobbet tett med Petter Myhre det siste året.

Aabrekk spilte for blant annet Sogndal og Brann i sin aktive karriere, men har gjort seg mest bemerket som trener.

Før han kom til Vålerenga før 2006-sesongen har han trent flere norske toppklubber, blant dem Tromsø, Sogndal, Brann og Haugesund. Aabrekk har også vært spillerutvikler og assisterende trener for det norske a-landslaget og hovedtrener for U21-landslaget.