NRK Meny
Normal

- Avfyrte minst åtte skudd

Mandag starter rettssaken mot én av de fire politiet mener løsnet skudd i skytedramaet på Aker Brygge i Oslo i fjor sommer.

Skyting på Aker Brygge
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Ifølge tiltalen skjøt 27-åringen mot to A-gjengmedlemmer under gjengoppgjøret midt i folkemengden på Aker brygge.

Begge ble truffet i beina og slapp unna alvorlige skader, men politiet tror 27-åringen skjøt for å drepe og har tiltalt ham for drapsforsøk.

Hevder han skjøt i nødverge

Selv nekter han straffskyld.

- Han nekter straffskyld for de alvorligste postene, nemlig postene om forsøk på drap. Han erkjenner straffskyld for at han hadde våpen på offentlig sted, men når det gjelder saken for øvrig, innrømmer han å ha avfyrt skudd mot én av de fornærmede, men han hevder at han handlet i nødverge, forteller hans forsvarer, Espen Wangberg.

27-åringen har tilbragt det siste året i fengsel etter han ble pågrepet og siktet etter skytedramaet i fjor sommer.

Skytedrama i folkehav

Skyteepisoden skjedde på åpen gate og med flere hundre mennesker tilstede. Vitner har fortalt at det ble avfyrt flere skudd, og at det bare var flaks at ikke flere ble truffet.

Politiet tror det var fire personer som løsnet skudd i gjengoppgjøret. En av dem er fortsatt på rømmen, mens to er fengslet i forbindelse med hvitvaskingssaker.

Rettssaken mot fjerdemann starter altså mandag.

- Ville ufarliggjøre

Politiet mener 27-åringen avfyrte minst åtte skudd mot de to ofrene i den hensikt å drepe dem. 27-åringen selv har en annen versjon av det som skjedde.

- I grove trekk mener han at en annen trakk et våpen først, og han så ingen annen utvei enn å ufarliggjøre ham, sier forsvarer Espen Wangberg.