NRK Meny
Normal

- Asylskuddene var godt planlagt

Skuddene mot Hvalstad asylmottak var ifølge politiet godt planlagt. De ble avfyrt fra 500 meters hold.

Kulehull
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Politiet tror skuddene mot Hvalstad mottakssenter fredag var nøye planlagt. Fra 500 meters hold ble det avfyrt flere skudd. Gjerningsmannen forsvant tilsynelatende uoppdaget.

Einar Aas

Politiinspektør Einar Aas.

Foto: Sandra Noer / NRK

- Man må være godt kjent for å ta seg inn

Politiet er nå sikre på at det ble skutt mot Hvalstad mottakssenter fra en åpning i skogen ved Furukollen i Asker.

Stedet ligger slik til at politiet mener gjerningspersonen må ha vært godt kjent området og terrenget rundt asylmottaket. Det ble avfyrt fire til seks skudd fra en glenne i terrenget 500 meter nord for mottakssenteret.

- Man må være godt kjent for å kunne ta seg inn i området, avfyre skuddene og så trekke seg ut igjen uten å bli oppdaget. Det tyder på at skuddene var planlagt, sier politiinspektør Einar Aas ved Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Les også:

Jakter fortsatt på haikeren

16-årig somalier utenfor livsfare

- Slå ring om asylsøkerne

Søker med hunder

De to siste dagene har politiet søkt med spesialtrente våpenhunder på stedet der skuddene skal ha blitt avfyrt. Hundene er i stand til å finne tomhylser, våpendeler eller eventuelt våpenet som ble brukt, dersom det ble skjult i skogsområdet før gjerningsmannen dro fra stedet.

Hundene er utlånt fra Oslo politidistrikt, ifølge Budstikka.no.

Mann etterlyst

Politiet etterlyser flere tips om mistenkelig bevegelser i området fredag morgen. En mann i 50-årene som er etterlyst som vitne i saken, har ennå ikke meldt seg for politiet.

Politiinspektør Einar Aas er forsiktig med å tolke noe ut av at den etterlyste mannen ikke har meldt seg for politiet, og understreker at det ikke nødvendigvis er mistenkelig.

- Det kan være at han ikke følger med i media, sier Aas.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.