NRK Meny
Normal

Zwart med klassisk konsert i domkirken

Harald Zwart på piano er et av trekkplastrene når Borg Domkor inviterer til konsert i slutten av måneden.

Zwart øver til konsert

Arrangementet er kommet i stand fordi korets leder, Arvid Bertheau Johannessen, og Harald Zwart har vært venner fra barndommen av. Begge studerte i Nederland.

– Arvin har skrevet filmmusikken til min eksamensfilm. Den skal også fremføres, og det gleder jeg meg veldig til, sier Zwart.

LES OGSÅ:

Lurt opp i stry ...

– Musikk er vel det jeg har holdt på med lengst. Jeg spilte piano som liten, men jeg ble vel aldri flink, ler Harald Zwart.

Han forteller at han som ung pleide å late som at han hadde konserter hjemme.

– Jeg har noen kompiser som liker å lure meg opp i stry, og de ville gjøre alvor av den drømmen, så da fikk jeg en invitasjon, forteller han.

– Vi har satt sammen et program som toucher innom Harald og film på alle kanter. Med Harald, hans far og filmmusikken min. Jeg tror det blir en annerledes og morsom konsert, sier Arvid Bertheau Johannessen

Annerledes konsert

– Det startet med at vi fikk faren til Harald til å skrive et verk. Han kom tilbake med det, og vi tenkte vi måtte fremføre det med domkoret. Vi tenkte også at vi måtte gjøre det større og da inviterte jeg Harald til å spille stykket sitt, forteller han.

Etter konserten skal Harald og faren intervjues om den musikalske oppveksten i Fredrikstad.

– Dette blir en konsert med mase proffer og en amatør, sier Zwart,

– Og det er?

– Det er undertegnede, ler han.

Han mener konserten passer for dem som er glad i klassisk musikk.

– Og for dem som vil se hvordan film og musikk går hånd i hånd. En film uten musikk ville aldri gått, men en kan godt høre på musikk uten å se film. Det er flott musikk i førsteomgang og en urfremføring for min fars stykke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i bil i Moss

    Politiet melder at det har vært innbrudd i en bil i Slalombakken i Moss. Innbruddet har skjedd mellom klokka 21.00 i går og klokka 15.00 i dag. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse.

  • Tenåring mistenkt for drapsforsøk

    Politiet i Strömstad har pågrepet en ung gutt som er mistenkt for drapsforsøk på et familiemedlem, skriver Strömstads Tidning. Offeret ble livstruende skadet og har blitt operert på Sykehuset Østfold. Tilstanden skal nå være stabil.