Normal

Zwart med klassisk konsert i domkirken

Harald Zwart på piano er et av trekkplastrene når Borg Domkor inviterer til konsert i slutten av måneden.

Zwart øver til konsert

Arrangementet er kommet i stand fordi korets leder, Arvid Bertheau Johannessen, og Harald Zwart har vært venner fra barndommen av. Begge studerte i Nederland.

– Arvin har skrevet filmmusikken til min eksamensfilm. Den skal også fremføres, og det gleder jeg meg veldig til, sier Zwart.

LES OGSÅ:

Lurt opp i stry ...

– Musikk er vel det jeg har holdt på med lengst. Jeg spilte piano som liten, men jeg ble vel aldri flink, ler Harald Zwart.

Han forteller at han som ung pleide å late som at han hadde konserter hjemme.

– Jeg har noen kompiser som liker å lure meg opp i stry, og de ville gjøre alvor av den drømmen, så da fikk jeg en invitasjon, forteller han.

– Vi har satt sammen et program som toucher innom Harald og film på alle kanter. Med Harald, hans far og filmmusikken min. Jeg tror det blir en annerledes og morsom konsert, sier Arvid Bertheau Johannessen

Annerledes konsert

– Det startet med at vi fikk faren til Harald til å skrive et verk. Han kom tilbake med det, og vi tenkte vi måtte fremføre det med domkoret. Vi tenkte også at vi måtte gjøre det større og da inviterte jeg Harald til å spille stykket sitt, forteller han.

Etter konserten skal Harald og faren intervjues om den musikalske oppveksten i Fredrikstad.

– Dette blir en konsert med mase proffer og en amatør, sier Zwart,

– Og det er?

– Det er undertegnede, ler han.

Han mener konserten passer for dem som er glad i klassisk musikk.

– Og for dem som vil se hvordan film og musikk går hånd i hånd. En film uten musikk ville aldri gått, men en kan godt høre på musikk uten å se film. Det er flott musikk i førsteomgang og en urfremføring for min fars stykke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elev dømt for vold mot lærer

    En kvinnelig, tidligere elev ved Malakoff videregående skole er i Moss tingrett dømt til seks måneder i fengsel og til å betale 50.000 kroner i oppreisningserstatning. Den mannlige læreren ble påført fem brudd i ansiktet, ble operert ved Ullevål sykehus og var sykmeldt i en måned etter voldsepisoden i fjor høst, skriver Moss Avis. Dommen vil bli anket ifølge kvinnens forsvarer.