Tortur-dømt pågrepet i voldssak

En mann og en kvinne, begge i 30-årene ble pågrepet etter en væpnet politiaksjon mot en leilighet i Halden sentrum.

Kiwi Brødløs

En mann kom blodig inn på denne Kiwi-butikken lørdag 7. desember. Nå er seks personer pågrepet og siktet for frihetsberøvelse.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Det var ikke noen dramatikk i forbindelse med pågripelsen, sier politioverbetjent Jon Hellberg ved Halden politistasjon til NRK.

De to er siktet for frihetsberøvelse og vold mot en mann i Halden i starten av desember. Tidligere er fire andre personer pågrepet og siktet i samme sak.

Fremstilles for varetekt

De to pågrepne avhøres onsdag ettermiddag, og vil bli fremstilt for varetekt på et senere tidspunkt.

Det var lørdag 7. desember at en blodig mann kom inn på Kiwi-butikken på Brødløs i Halden. Kort tid etter ble fire personer pågrepet og siktet i saken. Tre dager senere ble disse fire varetektsfengslet i to uker.

En mann i 30-årene, som tidligere i høst ble dømt til åtte års fengsel for tortur, ble etterlyst i saken. Han er en av de to som ble pågrepet onsdag formiddag.

– Mistanken gikk på at både han og en annen person, en kvinne oppholdt seg i en leilighet, og da vi aksjonerte så stemte de opplysningene vi hadde fått, sier Hellberg.

– Har pågrepet alle

Når det gjelder kvinnen som ble pågrepet hadde politiet også en beslutning om pågripelse av henne.

– Det er litt usikkert hvilken rolle hun har spilt, men den videre etterforskningen vil vise hvilken tilknytning hun har til saken.

– Vi er av den oppfatning at vi har pågrepet alle de som er involvert i denne alvorlige saken, sier Hellberg.

Politiet gjennomfører nå tekniske undersøkelser i leiligheten hvor mannen og kvinnen ble pågrepet.

– Det er for tidlig å si om det er gjort noen funn som kan knyttes til saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bilfører fikk inndratt førerkortet

    De to fotgjengerne som ble påkjørt på Gressvik i Fredrikstad i formiddag, var ved bevissthet da de ble kjørt bort i ambulanse. Ut over det vet ikke politiet hvor alvorlig skadd de er, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt. De ble påkjørt i et fotgjengerfelt og mannen som kjørte på dem har fått inndratt førerkortet.

  • Tente på egen leilighet

    En 37 åring fra Moss møter i dag i tingretten tiltalt for å ha forsøkt å tenne på egen leilighet som ligger i et bygg med fem andre leiligheter.
    Ifølge tiltalen skal han i fjor høst ha helt 4,3 liter bensin ut på kjøkkenet og tent på.
    I to av de andre leilighetene var det folk hjemme. Brannen slukket av seg