NRK Meny
Normal

www.selvangivelsen.nei

Langt flere skattytere enn det futen setter pris på leverer fortsatt selvangivelsen sin på papir. Og blant dem er det overraskende mange unge.

Selvangivelse
Foto: Helena Rønning / NRK

Utenfor Ligningskontoret i Fredrikstad står den sedvanlige sølvgrå metallboksen med en lang smal sprekk. Fra alle kanter kommer en jevn strøm av folk - for å levere den signerte papirutgaven av selvangivelsen.

 

Stadig mye papir

I fjor leverte nesten hver femte person selvangivelsen på den tradisjonelle måten. Og selv om skatteetaten i år har reklamert tungt for å levere på nettet eller som tekstmelding fra mobilen, er det Fylkesskattesjef Øyvind Strømme overrasker over hvor mye papir de får inn.

- Vi er overrasket over at en del unge mennesker velger å levere uten endringer på papir. unge mennesker er jo veldig dus med elektronikken, og den kan de jo også bruke når de leverer selvangivelsen. Vi ser at det er en god del mennesker som ikke gjør det.

Pappa fyller ut?

Fylkesskattesjefen har ingen god forklaring, men tror gamle vaner er vonde å vende.

- Det blir jo å spekulere, men vi har vel en mistanke om at mor og far fortsatt leverer selvangivelsen for de unge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Billigere å handle i Sverige

    Endringer i kronekursen har gjort det betydelig billigere å handle i Sverige de siste månedene, skriver E24.

    – Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til nettstedet.

  • Sarpsborg innebandy-kvinner ute

    Sarpsborg tapte to kamper og spilte en uavgjort i helgens NM-sluttspill i innebandy. Dermed går de ikke til NM-semifinalen.