NRK Meny
Normal

www.selvangivelsen.nei

Langt flere skattytere enn det futen setter pris på leverer fortsatt selvangivelsen sin på papir. Og blant dem er det overraskende mange unge.

Selvangivelse
Foto: Helena Rønning / NRK

Utenfor Ligningskontoret i Fredrikstad står den sedvanlige sølvgrå metallboksen med en lang smal sprekk. Fra alle kanter kommer en jevn strøm av folk - for å levere den signerte papirutgaven av selvangivelsen.

 

Stadig mye papir

I fjor leverte nesten hver femte person selvangivelsen på den tradisjonelle måten. Og selv om skatteetaten i år har reklamert tungt for å levere på nettet eller som tekstmelding fra mobilen, er det Fylkesskattesjef Øyvind Strømme overrasker over hvor mye papir de får inn.

- Vi er overrasket over at en del unge mennesker velger å levere uten endringer på papir. unge mennesker er jo veldig dus med elektronikken, og den kan de jo også bruke når de leverer selvangivelsen. Vi ser at det er en god del mennesker som ikke gjør det.

Pappa fyller ut?

Fylkesskattesjefen har ingen god forklaring, men tror gamle vaner er vonde å vende.

- Det blir jo å spekulere, men vi har vel en mistanke om at mor og far fortsatt leverer selvangivelsen for de unge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.