NRK Meny
Normal

Widerøeproblemer går utover Rygge

Problemene for flyselskapet Widerøe på ruten mellom Rygge og København går utover den ferske flyplassens renommé.

Widerøe-tur til København

Onsdag måtte flyet snu i lufta og lande på Torp i stedet.

Foto: Lars Håkon Pedersen

Det mener ledelsen i Moss Lufthavn Rygge. Kikk her for å se TV-innslag: Lager problemer for Rygge

Ødelegger flyplassen rykte

Widerøe startet rutene i slutten av mars og har allerede kansellert to avganger. Onsdag måtte flyet snu i lufta og lande på Torp i stedet.

Les: København-problemer for Widerøe

- Det er klart at det som oppstår nå er uheldig for passasjerene. Det er dem det går utover. Men det gir også flyplassen et dårlig rykte, sier markedsjef Silje Thoresen ved Moss Lufthavn Rygge.

Klagene strømmer inn

Og klagene strømmer inn til Widerøe. Problemet er at selskapet har for få fly og må leie inn maskiner fra nederlandske Denim Air som har slitt med tekniske problemer. Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe er frustrert over situasjonen.

- Selskapet har desverre ikke levert i forhold til de forventingene både vi og kundene våre har.

- De har alt for mange tekniske kanselleringer. Og det er evnen til å løse slike problemer som skiller gode og dårlige selskaper, sier Kongsteinen til NRK.

Widerøe har ikke mange selskap å velge mellom og Denim Air får derfor fortsette flyvnigene, med nye krav fra Widerøe.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere får medisinsk undersøkelse

    Alle barn som kan ha vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep som kommer til tilrettelagte avhør ved Statens Barnehus i Moss, skal få tilbud om medisinsk undersøkelse, melder Sykehuset Østfold. Til nå har bare et fåtall av de 1200 barna som er til avhør i Moss hvert år fått medisinsk undersøkelse, men nå har 11 millioner kroner blitt satt av til å sørge for tilgjengelig personell.

  • Kjørte uten førerkort

    En person ble anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand i Fredrikstad i går kveld, melder politiet på Twitter. Føreren kjørte også uten gyldig førerkort.