NRK Meny
Normal

Widerøe vurderer Rygge-comeback

– Må ta en grundig titt på et marked som blir overlatt til seg selv.

Widerøe

Widerøe skal analysere markedet for innenlandsflyvninger.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Widerøe ser på mulighetene for å starte innenlandsflyvninger på Moss lufthavn Rygge når DAT trekker seg.

– Vi må alltid ta en nøye og grundig titt på et marked som blir overlatt til seg selv, hvor en aktør gir seg, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien til NRK.

Skal analysere markedet

Richard Kongsteien, Widerøe

Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Widerøe.

Foto: Widerøe

Widerøe har tidligere prøvd seg på en København-rute fra Rygge, nå skal de analysere markedet for innenlandsflyvninger, forteller Kongsteien.

– Vi går i dialog med både flyplass og næringslivsinteresser rundt Rygge, og i tillegg setter vi oss ned og regner, sier han.

– Dette er et marked vi kjenner til, men vi må likevel i gang med en ganske grundig analyse for å se om det er grunnlag for å sette i gang.

– Passasjertallene kan snu

I dag ble det klart at DAT slutter å fly fra Moss lufthavn Rygge fra 22. desember i år. Dermed blir det slutt på alle innenlandsflyvninger fra flyplassen.

Widerøe var i tenkeboksen også da Norwegian trakk seg, men da kom DAT dem i forkjøpet.

DAT har hatt svært lave passasjertall, fra 2000 til 5000 passasjerer per måned på rutene til Bergen, Trondheim og Stavanger.

Kongsteien tror imidlertid at tallene kan snu.

– Det er klart at Widerøe har et godt kommersielt apparat, som sånn sett kan bidra til å få en økning i passasjertallet. Det er faktorer vi tar med når vi gjør analysen, sier Kongsteien.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.