NRK Meny
Normal

Widerøe vurderer Rygge-comeback

– Må ta en grundig titt på et marked som blir overlatt til seg selv.

Widerøe

Widerøe skal analysere markedet for innenlandsflyvninger.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Widerøe ser på mulighetene for å starte innenlandsflyvninger på Moss lufthavn Rygge når DAT trekker seg.

– Vi må alltid ta en nøye og grundig titt på et marked som blir overlatt til seg selv, hvor en aktør gir seg, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien til NRK.

Skal analysere markedet

Richard Kongsteien, Widerøe

Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Widerøe.

Foto: Widerøe

Widerøe har tidligere prøvd seg på en København-rute fra Rygge, nå skal de analysere markedet for innenlandsflyvninger, forteller Kongsteien.

– Vi går i dialog med både flyplass og næringslivsinteresser rundt Rygge, og i tillegg setter vi oss ned og regner, sier han.

– Dette er et marked vi kjenner til, men vi må likevel i gang med en ganske grundig analyse for å se om det er grunnlag for å sette i gang.

– Passasjertallene kan snu

I dag ble det klart at DAT slutter å fly fra Moss lufthavn Rygge fra 22. desember i år. Dermed blir det slutt på alle innenlandsflyvninger fra flyplassen.

Widerøe var i tenkeboksen også da Norwegian trakk seg, men da kom DAT dem i forkjøpet.

DAT har hatt svært lave passasjertall, fra 2000 til 5000 passasjerer per måned på rutene til Bergen, Trondheim og Stavanger.

Kongsteien tror imidlertid at tallene kan snu.

– Det er klart at Widerøe har et godt kommersielt apparat, som sånn sett kan bidra til å få en økning i passasjertallet. Det er faktorer vi tar med når vi gjør analysen, sier Kongsteien.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 12-åring til sykehus etter ulykke

    En 12-årig syklist er kjørt til sykehus for sjekk etter at han kolliderte med en bil da. Bilføreren fikk førerkortet beslaglagt.