NRK Meny
Normal

Widerøe ikke til Moss lufthavn

Widerøe er definitivt ute av konkurransen om å fly fra Moss lufhavn Rygge.

Moss lufthavn Rygge

IKKE MARKED FOR TO. Flyselskapet Widerøe mener det ikke er rom for to selskaper på de samme innenriksrutene, og dropper Moss Lufthavn Rygge.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Widerøe kommer ikke til å etablere seg med ruter fra Moss lufhavn Rygge.

Etter at Norwegian trakk seg ut, har Danish Air Transport overtatt innenriksrutene fra lufthavna.

Widerøe har også vært i forhandlinger med flyplassen, men kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien, mener det slett ikke er marked for to flyselskaper på de samme strekningene.

- Ikke slik vi ser det. To aktører på samme strekninger er det nok ikke marked for på Rygge, sier han.

Les også:

Moss Lufthavn Rygge

DAT SATSER PÅ RYGGE. Danish Air Transport flyr i dag til og fra flere norske flyplasser, blant annet Flesland, Gardermoen, Sola og Røros, og vil satse på Rygge.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Ikke så mye å konkurrere om

Det danske flyselskapet Danish Air Transport (DAT) kunngjorde den 9. september i år oppstart av ny stor innenlandssatsing fra Moss lufthavn Rygge.

Selskapet vil starte med rute til Stavanger to ganger daglig fra 31.oktober, og vil dermed erstatte dagens rute, som er trafikkert av det svenske selskapet City Airline.

Widerøe mener at det ikke er så mye å konkurrere om lenger.

- Nå har nok Danish tatt det som var indrefilèten, særlig da Bergen og Trondheim - til en viss grad også Stavanger, og utover det er det nok ikke grunnlag for noen andre ruter.

Vi prøvde oss på en København-rute, men den fikk vi ikke økonomi i, sier Kongsteien til nrk.no.

Moss Lufthavn Rygge

VIKTIG MED INNENRIKSRUTER. Norwegian slutter å fly på Moss Lufthavn Rygge fra og med januar 2012. Dermed var det viktig for RSL å kunne komme opp med et annet alternativ for innenriksrutene raskt.

Foto: Rainer Prang / NRK

Satser langsiktig

Danish Air Transport flyr i dag til og fra flere norske flyplasser, blant annet Flesland, Gardermoen, Sola og Røros.

– Dette er vår største satsing i Norge fra en og samme flyplass så langt, og vi er overbevist om at vårt produkt vil tilfredsstille reisemønsteret til befolkningen og næringslivet i regionen.

Vi satser langsiktig fra Rygge og vil øke frekvensen fra Rygge til andre destinasjoner i Norden, dersom markedet responderer positivt og grunnlaget er der, sier administrerende direktør Jesper Rungholm i Danish Air Transport AS.

Norwegian trakk seg

Norwegian slutter å fly på Moss Lufthavn Rygge fra og med januar 2012.

Innenriksrutene mellom Rygge og Bergen og mellom Rygge og Trondheim flys til og med 2. januar .

Utenlandsrutene fra Rygge opphører i månedsskiftet oktober/november.

Flygningene på flyplassen har stått for under en prosent av Norwegians totale produksjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trakk kniv mot politiet

    En 77 år gammel mann må møte i retten tiltalt for å trekke kniv mot politiet. Høsten 2016 skal mannen ifølge tiltalen ha kjørt fylkesvei 22 over Holtet i Halden. På grenseovergangen blir han stoppet av tollere mistenkt for smugling. Det viste seg at mannen hadde 14,5 liter brennevin og 41,25 liter vin i bilen skriver Halden Arbeiderblad. I tillegg hadde mannen med seg 46.300 norske kroner, 1.920 svenske kroner og 1.125 euro. Ifølge avisa skal mannen ha trukket kniv mot politiet da han ble bedt om å åpen bildørene.

  • Sjekk snøen før du dumper den

    Regler for forurensing gjelder også for dumping av snø, sier miljøverndirektør hos Fylkesmannen, Karsten Butenschøn. Skal du forurense må du søke tillatelse – eller forsikre deg om at den snøen du måker ikke inneholder søppel eller farlige stoffer.

    Snømåking (Illustrasjonsbilde)
    Foto: Svein Sundsdal / NRK