Normal

Wehrman ønsket Down Under

FFKs Kasey Wehrman er en av proffene det australske fotballforbundet ønsker hjem for å styrke kvaliteten på toppserien "Down Under".

Kasey Wehrman og Khaled Mouelhi

Kasey Wehrman (t.h.) er en av de australske spillerne FFA ønsker seg hjem for å styrke A-league, som utvides neste år.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Det australske fotballforbundet (Football Federation Australia-FFA) ønsker seg flest mulig av de australske spillerne i utlandet hjem for å styrke sin egen A-league.

Forfallforbundets sjef, Ben Buckley, reiste til London for å spre budskapet til de australske spillernes agenter, og bad dem oppmuntre spillerne i stallen sin til å komme hjem, skriver The World Game på sine nettsider.

Rugby er størst

Rugby

Rugby er den største og mest populære av idrettene i Australia.

Foto: Daniel Munoz / Scanpix/Reuters

Det er rugby som er den STORE idretten i Australia. Landet har også en av verdens beste landslag innen rugby, og interessen for kampene er enorm i den hjemlige ligaen.

Derfor lever andre idretter i merkbar skygge, både økonomisk og mediamessig, av at rugby er så populært.

Kampen om annonse- og sponsorkronene blant de nest største idrettene er stor.

I Australia er cricket, svømming, light-rugby og fotball de "nest største".

- Vil ha Kasey hjem

Neste år utvides A-League med to lag til 12 klubber.

FFA er fast bestemt på å få flest mulig av utenlandsproffene hjem til en liga som er i behov for kvalitetsspillere, dersom interessen for fotball skal kunne økes på hjemlig basis.

Av de tidligere proffene i utlandet Ben Buckley sa til presse og agenter han ønsker seg hjem er Brisbane Strikers tidligere midtbanehelt, Kasey Wehrman, som nå spiller i Fredrikstad Fotballklubb.

- Vi får se hvem som kommer, men vi kan love en god karriere og gode økonomiske vilkår. Forhåpentligvis vil vi få noen høykvalitetsspillere, enten det er våre utenlandsproffer eller internasjonale spillere, som ønsker seg en spennende karriere, sier Ben Buckley til The World Game.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 2255-nyhetene her

    Programleder: Lotte Olsen Jessa
  • Temperaturen økt mest i Fredrikstad

    Fredrikstad havner på andreplass i en analyse fra EDJNet av temperaturøkningen det siste århundret i 558 europeiske byer, melder Nettavisen. Øverst er den svenske Kiruna, der snittemperaturen har økt med 3 grader, det samme som i Fredrikstad.

    Rundkjøring Nabbetorp Fredrikstadbrua
    Foto: Tor René Stryger / NRK