Normal

Vuvuzela-forbud i Fredrikstad

Trompeten som mange mener kun er støy, forbys på Fredrikstad Stadion. - Vi er føre var, sier Thomas Thorjusen i FFK.

Vuvuzela

Dette instrumentet er nå forbudt på Fredrikstad stadion.

Foto: Frank Augstein / Ap

– For at det ikke skal bli et problem på vår arena ønsker vi å markere at vuvuzelaen ikke er ønskelig på Stadion, og forbyr den på våre kamper sier arrangementssjef i FFK, Thomas Torjusen til klubbens nettsider.

Han oppfordrer samtidig øvrige norske klubber om å ta tilsvarende steg.

Ikke alle støtter forbud

I de to norske klubbene som trekker flest tilskuere, Rosenborg og Vålerenga, synes ikke supporterne at forbud er veien å gå.

– Forbud er noe dritt, det driver ikke vi med. Om noen møter opp med en vuvuzela hos oss og dummer seg ut, vil de få klar beskjed om at slikt driver vi ikke med her, sier Klanen-talsmann Espen Knutsen til VG Nett.

– Vuvuzela fører ikke noe positivt med seg, men forbud er vi ikke for. Vuvuzela er en uting, og vi håper folk har såpass mye vett at de skjønner at vuvuzela ikke bidrar positivt, sier Kjernen-talsmann Andreas J. Johansen til samme kilde.

(Artikkelen fortsetter under avstemningen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Trenger ikke vuvuzela

FFKs Torjusen mener stemningen på Fredrikstad stadion er bra og han mener at supporterne skal klare å lage positiv støy uten vuvuzelaen.

– Vi har fått flere henvendeser om disse blåseinstrumentene og samtlige har vært svært bekymret og negative. Dialog med Plankehaugen har også avdekket at de heller ikke ønsker dette fenomenet velkommen, sier Torjusen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldbanen er åpen

    Treet som hadde falt over togskinnene er fjernet, og Østfoldbanen var åpent for trafikk igjen mellom Fredrikstad og Råde i 21.30-tida, melder Bane Nor på Twitter. Mellom Moelv og Lillehammer er det redusert hastighet på grunn av flomfare, melder NSB.

  • Togtrafikken stengt

    Som følge av treet som falt over toglinjen i Fredrikstad er togtrafikken mellom Råde og Fredrikstad midlertidig stanset., melder Bane NOR.