NRK Meny
Normal

Vurderer nytt flyselskap på Rygge

Det svenske selskapet City Airline vurderer å etablere et nytt flyselskap for flyvninger til og fra Moss Lufthavn Rygge.

Moss Lufthavn Rygge

- Vi er ikke i forhandlinger, men ting kan skje fort hvis nordmennene vil, sa City Airline-eieren Lars Magnusson da han var på flyplassen fredag.

Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Fredag var eieren av City Airline, millionæren Lars Magnusson, på besøk på Rygge.

- Hvis nordmennene vil

Han møtte flyplassdirektør Pål Tandberg, NHOs Gunnars Laursen og fylkesordfører Ole Haabeth for å diskutere mulighetene, skriver Moss Avis.

- Vi er ikke i forhandlinger, men ting kan skje fort hvis nordmennene vil, sa City Airline-eieren Lars Magnusson da han var på flyplassen fredag.

- Viktigere enn Gardermoen

Ifølge Moss avis er planene å starte et helt nytt flyselskap som kan fly blant annet til og fra Gøteborg.

- Vi bruker bare 24 og et halvt minutt på turen fra Gøteborg. Det er halvparten av den tiden vi ville ha brukt om vi skulle ha landet på Gardermoen. Med så korte avstander har vi en unik anledning til å knytte denne skandinaviske regionen tettere sammen.

- For Gøteborg har Moss lufthavn Rygge en nøkkelposisjon i den sammenheng, sa Magnusson.

Også andre destinasjoner

Fra før av finnes det bare en annen innenlandsrute fra Rygge. Den går til Bergen. For et eventuelt nytt selskap med Magnusson i spissen kan det bli aktuelt også å endre dette.

- Det kan det så absolutt. Våre små 37-seters fly vil passe utmerket for korte ruter innenlands i Norge. En slik rute kan for eksempel gå til Stavanger, sa Magnusson til Moss avis fredag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldbanen er stengt

    NSB melder at Østfoldbanen er stengt for togtrafikk mellom Rygge og Moss på grunn av problemer med strømtilførselen. Det blir satt opp busser og taxier for de reisende.

    Østfoldbanen stengt
    Foto: Odd Skjerdal/NRK
  • Halden-kvinne løslatt

    Halden-kvinnen som i vinter møtte opp hos politiet og tilsto et drap, er nå løslatt. Politiet ba i dag om fire nye uker med varetektsfengsling av Halden-kvinnen. De begrunnet fengslingen med hensyn til allmennheten. Men retten var ikke enig, og valgte å løslate kvinnen.