NRK Meny
Normal

Vurderer nytt flyselskap på Rygge

Det svenske selskapet City Airline vurderer å etablere et nytt flyselskap for flyvninger til og fra Moss Lufthavn Rygge.

Moss Lufthavn Rygge

- Vi er ikke i forhandlinger, men ting kan skje fort hvis nordmennene vil, sa City Airline-eieren Lars Magnusson da han var på flyplassen fredag.

Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Fredag var eieren av City Airline, millionæren Lars Magnusson, på besøk på Rygge.

- Hvis nordmennene vil

Han møtte flyplassdirektør Pål Tandberg, NHOs Gunnars Laursen og fylkesordfører Ole Haabeth for å diskutere mulighetene, skriver Moss Avis.

- Vi er ikke i forhandlinger, men ting kan skje fort hvis nordmennene vil, sa City Airline-eieren Lars Magnusson da han var på flyplassen fredag.

- Viktigere enn Gardermoen

Ifølge Moss avis er planene å starte et helt nytt flyselskap som kan fly blant annet til og fra Gøteborg.

- Vi bruker bare 24 og et halvt minutt på turen fra Gøteborg. Det er halvparten av den tiden vi ville ha brukt om vi skulle ha landet på Gardermoen. Med så korte avstander har vi en unik anledning til å knytte denne skandinaviske regionen tettere sammen.

- For Gøteborg har Moss lufthavn Rygge en nøkkelposisjon i den sammenheng, sa Magnusson.

Også andre destinasjoner

Fra før av finnes det bare en annen innenlandsrute fra Rygge. Den går til Bergen. For et eventuelt nytt selskap med Magnusson i spissen kan det bli aktuelt også å endre dette.

- Det kan det så absolutt. Våre små 37-seters fly vil passe utmerket for korte ruter innenlands i Norge. En slik rute kan for eksempel gå til Stavanger, sa Magnusson til Moss avis fredag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Avslutter elgsøk

    Politiet og viltnemnda avslutter søket etter en elg som skal ha befunnet seg på E18 i Eidsberg. Elgen ble ikke funnet.

  • TV-aksjonen: 10 mill fra Østfold

    Østfoldingene ga i gjennomsnitt 34 kroner per innbygger til årets TV-aksjon, mens landsgjennomsnittet var 41 kroner. Når det gjelder de forskjellige kommunene, så var det Rømskog, fylkets minste etter folketall, som ga mest penger per innbygger med et snitt på 105 kroner. Totalt kom det inn over 10 millioner kroner fra Østfold.