NRK Meny
Normal

Vurderer ny innseiling til Halden

Kabelprodusenten Nexans hevder de er avhengig av en ny og bedre innseiling til Halden.

"Lysvik" i Ringdalsfjorden

Nexans er glade for at at man nå vil utrede muligheten for å utbedre innseilingen til Halden.

Foto: Rainer Prang / NRK

Innseilingen til Halden skal utredes på nytt. Kystverket starter forarbeidene med det første.

Les også: Nok en gullkontrakt for Nexans

Svenskene sa nei

Svenskene har tidligere sagt nei til utvidelse av farleden i Ringdalsfjorden. Den første utredningen startet opp allerede i 1999. Den gangen ble det vedtatt at en utdyping av innseilingen ikke skulle gjennomføres.

Denne gangen deltar også svenske miljøvernmyndigheter i arbeidet.

– Utredningen vil forhåpentligvis vise at det er mulig å utvide innseilingen, også uten sprengning. Det sier Arbeiderpartiets Irene Johansen.

Les også: Nexans har fått storkontrakt

Kan måtte si nei til oppdrag

Kommunikasjonsdirektør Kristin Hessen i Nexans

Kommunikasjonsdirektør Kristin Hessen

Foto: Nexans

Kabelprodusenten Nexans ligger i Halden. Ifølge kommunikasjonsdirektør Kristin Hessen er selskapet avhengig av at innseilingen blir bedre.

– Det vil få betydning for vår drift i Halden, og fremtidige prosjekter for fabrikken. Sånn det er nå, er det større og større prosjekter som krever større og større båter som skal frakte kablene ut fra fabrikken. Og vi er selvsagt avhengige av å få disse båtene inn til fabrikken vår, sier hun

Kommunikasjonsdirektøren sier at dersom innseilingen ikke blir utbedret, kan det føre til at selskapet må takke nei til store oppdrag.

Les også: Halden havn dårlig sikret

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere skadet i ulykke

    En person er sendt til Sykehuset Østfold Kalnes i Sarpsborg etter en front mot front-ulykke mellom to biler på riksvei 111 mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Tre andre personer er sendt til legevakt for sjekk. Ifølge politiet har den ene bilen kommet over i motsatt kjørefelt.

  • En person til sykehus etter ulykke

    En person er sendt til Sykehuset Østfold Kalnes i Sarpsborg etter en frontkollisjon med to personbiler på riksvei 111 mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Tre andre personer er sendt til legevakt for sjekk. Ifølge politiet har den ene bilen kommet over i motsatt kjørefelt.