NRK Meny
Normal

Vurderer klage på Sykehuset Østfold

Anders Folkestad, fagforeningsleder i UNIO, vil ha slutt på at Sykehuset Østfold ber langtidssykemeldte si opp jobbene sine.

Anders Folkestad

Fagforeningsleder i UNIO, Anders Folkestad, er ikke fornøyd med situasjonen.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Sykehuset Østfold kan bli klaget inn for arbeidsgiverorganisasjonen Spekter dersom de ikke endrer oppsigelse-praksisen sin.

Det sier Anders Folkestad som er fagforeningsleder i UNIO.

Han reagerer kraftig på at sykehuset ber langtidssykemeldte si opp jobbene sine.

– Vi vil om nødvendig forfølge denne og liknende saker sentralt, sier Folkestad til NRK.no.

– Drøftet og avklart

NRK.no omtalte oppsigelses-sakene også tidligere denne uka. Da sa lederen i Sykepleierforbundet i Østfold, Karen Brasetvik, at SØ bryter avtalen om et inkluderende arbeidsliv .

Kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen ved Sykehuset Østfold har ingen kommentar til utspillet fra UNIO, men sier at det er enighet mellom sykehuset og de lokale organisasjonene om det som er gjeldende praksis.

– Ansatte som har vært sykemeldt i mer enn ett år blir kontakt for å avklare om det er mulig å komme tilbake i jobb. Hvis det er mulig får man ulønnet permisjon inntil det skjer. Hvis ikke tar vi kontakt med hver enkelt for å høre om det er mulig å brunge arbeidsforholdet til opphør.

– Det er våre rutiner, som er drøftet og avklart med våre lokale organisasjoner, sier Erlandsen.

Håper på løsning

Folkestad i UNIO er imidlertid ikke fornøyd med situasjonen.

– Jeg håper at sykehuset ser på sin egen praksis og at man lokalt kan finne en løsning som hindrer flere slike saker, sier han

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen skadet i brann i Aremark

    Klokken 01.30 opplyser politiet i Østfold at alle beboerne i bolighuset på Fange er ute. Ingen skal være skadet som følge av brannen. Brannvesenet driver slukking på stedet.

  • Boligbrann i Aremark

    Aremark brannvesen melder i 01.00-tiden natt til tirsdag har rykket ut til Fange i Østfold, hvor det er brenner i et bolighus.

    Laster Twitter-innhold