NRK Meny
Normal

Vurderer klage på stadion-vedtak

Det kan gå mot en omkamp om nye Melløs Arena.

Nye Melløs Stadion i Moss
Foto: Multiconsult

Mange trodde nok at stadion-debatten var slutt da bystyret sa ja til nye Melløs Arena mandag kveld, men ifølge Moss Avis varsler nå flere politikere at vedtaket kan bli klaget inn for fylkesmannen.

LES: Fakkeltog for nye Melløs Arena

Bystyret gikk inn for at Moss kommune tar opp et stadion-lån på 40 millioner kroner og tar del i et aksjeselskap sammen med MFK og næringslivet.

- En risiko for kommunen

Eirik Tveiten fra Rødt og et par andre representanter frykter at vedtaket innebærer en stor økonomisk risiko for kommunen, og vil ha kartlagt om vedtaket innebærer noen økonomiske fallgruver for kommunen.

Tveiten kjempet også hardt mot flertallsvedtaket i bystyret mandag og formannskapet fredag, men måtte som kjent gi tapt.

LES OGSÅ: Et skritt nærmere ny Melløs stadion

– 30 år er veldig lang tid å binde opp kommunen økonomisk. Derfor vil vi som vurderer å klage ha svar på en del konkrete spørsmål av rådmannen. Når vi har fått disse opplysningene på bordet, skal vi ta stilling til om vi sender en slik klage til fylkesmannen, sier Tveiten til Moss Avis .

Vil ikke skape ubehagligheter

Han presiserer at han ikke ønsker å skape noen ubehageligheter for MFK og heller ikke er ute etter noen omkamp.

– Men jeg tror ikke dette er et godt vedtak for klubben, sier Rødt-politikeren til Moss Avis.

Det må tre bystyrerepresentanter til for å fremme en lovlighetsklage og Fylkesmannens saksbehandling kan risikere å ta flere måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sol i helgen

    Det kan bli tropevarme flere steder i Østfold i helga.

    Opp i mot 30 grader og knallsol kan forventes i Fredrikstad, Halden og Sarpsborg.

    Det betyr at det kan bli varmere i Østfold enn både på Kanariøyene og på Kreta.

  • Flere får medisinsk undersøkelse

    Alle barn som kan ha vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep som kommer til tilrettelagte avhør ved Statens Barnehus i Moss, skal få tilbud om medisinsk undersøkelse, melder Sykehuset Østfold. Til nå har bare et fåtall av de 1200 barna som er til avhør i Moss hvert år fått medisinsk undersøkelse, men nå har 11 millioner kroner blitt satt av til å sørge for tilgjengelig personell.