NRK Meny
Normal

Vurderer klage på stadion-vedtak

Det kan gå mot en omkamp om nye Melløs Arena.

Nye Melløs Stadion i Moss
Foto: Multiconsult

Mange trodde nok at stadion-debatten var slutt da bystyret sa ja til nye Melløs Arena mandag kveld, men ifølge Moss Avis varsler nå flere politikere at vedtaket kan bli klaget inn for fylkesmannen.

LES: Fakkeltog for nye Melløs Arena

Bystyret gikk inn for at Moss kommune tar opp et stadion-lån på 40 millioner kroner og tar del i et aksjeselskap sammen med MFK og næringslivet.

- En risiko for kommunen

Eirik Tveiten fra Rødt og et par andre representanter frykter at vedtaket innebærer en stor økonomisk risiko for kommunen, og vil ha kartlagt om vedtaket innebærer noen økonomiske fallgruver for kommunen.

Tveiten kjempet også hardt mot flertallsvedtaket i bystyret mandag og formannskapet fredag, men måtte som kjent gi tapt.

LES OGSÅ: Et skritt nærmere ny Melløs stadion

– 30 år er veldig lang tid å binde opp kommunen økonomisk. Derfor vil vi som vurderer å klage ha svar på en del konkrete spørsmål av rådmannen. Når vi har fått disse opplysningene på bordet, skal vi ta stilling til om vi sender en slik klage til fylkesmannen, sier Tveiten til Moss Avis .

Vil ikke skape ubehagligheter

Han presiserer at han ikke ønsker å skape noen ubehageligheter for MFK og heller ikke er ute etter noen omkamp.

– Men jeg tror ikke dette er et godt vedtak for klubben, sier Rødt-politikeren til Moss Avis.

Det må tre bystyrerepresentanter til for å fremme en lovlighetsklage og Fylkesmannens saksbehandling kan risikere å ta flere måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.