NRK Meny
Normal

Vurderer bålforbud kontinuerlig

Brannsjefen i Moss sier det kan bli aktuelt å slukke alle bål før 15. april.

Bål
Foto: Anders Fehn/NRK

Den magiske datoen for det generelle bålforbudet er 15. april. Men det kan godt hende at brannvesenet endrer den datoen.

– Vi vurderer hele tiden om innføre forbusd mot åpen ild i skog og skogsmark, men vi har ikke gjort det ennå, sier Jack Hatlen, brannsjef i Moss.

Årsaken er at brannvesenet den siste tiden har måttet rykke ut på flere gress og markbranner.

– Vi ser at terrenget er tørt og oppfordrer folk til å være veldig forsiktige med å svi av tørt gress og å tenne på noe i nærheten av skog og skogsmark og bygninger, sier han.

– Det som bekymrer oss er de som bare skal brenne dødt gress og som mister kontrollen. Det er lett å miste kontrollen når en brenner på dette tidspunktet, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gjør plass til flere

    Sarpsborg 08 gjør plass til 484 ekstra publikummere under neste ukes play off-kamp før Europa League førstkommende torsdag. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Det er bortetribunen som blir tatt i bruk, da de ikke venter storinnrykk fra Israel.
    VIDEO: Mann av huse for å få billetter

    Lang kø for å sikre seg billetter til neste kamp.
  • Grovt hærverk i Moss

    Omtrent tretti lyssøyler har blitt veltet og ødelagt langs bryggepromenaden i Moss i natt. Det skriver Moss Avis. Politiet har gjort undersøkelser og det er oppretta sak, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til avisa, som også skriver at Hafslund er varsla slik at man kan få tatt strømmen på søylene.