NRK Meny
Normal

Vurderer bålforbud kontinuerlig

Brannsjefen i Moss sier det kan bli aktuelt å slukke alle bål før 15. april.

Bål
Foto: Anders Fehn/NRK

Den magiske datoen for det generelle bålforbudet er 15. april. Men det kan godt hende at brannvesenet endrer den datoen.

– Vi vurderer hele tiden om innføre forbusd mot åpen ild i skog og skogsmark, men vi har ikke gjort det ennå, sier Jack Hatlen, brannsjef i Moss.

Årsaken er at brannvesenet den siste tiden har måttet rykke ut på flere gress og markbranner.

– Vi ser at terrenget er tørt og oppfordrer folk til å være veldig forsiktige med å svi av tørt gress og å tenne på noe i nærheten av skog og skogsmark og bygninger, sier han.

– Det som bekymrer oss er de som bare skal brenne dødt gress og som mister kontrollen. Det er lett å miste kontrollen når en brenner på dette tidspunktet, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.