NRK Meny
Normal

Vurderer å saksøke norske aviser

Morgan Andersen raser mot norsk presse, og sier at han kommer til å kreve økonomisk kompensasjon for feilaktige påstander.

Morgan Andersen

Morgan Andersen kritiserer norsk media, og sier at han nå ønsker å ta igjen.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Andersen har fått mye negativ omtale i norsk presse de siste årene. Den siste ukens oppslag i norske medier etter pågripelsen i forbindelse med Piiroja-saken har gjort at han nå velger å gå til drastiske skritt.

I et intervju med NRK bekrefter Andersen nå at han kommer til å kreve økonomisk kompensasjon fra blant annet Aftenposten og Fredriksstad Blad, etter at de skrev at det var han som stod bak avtalen med selskapet Sport Invest GmbH.

– Når jeg møter overmakten, i forhold til media, så kommer jeg ikke til å akseptere det. Jeg kommer ikke til å akseptere de tingene som har kommet frem i blant annet Aftenposten og Fredriksstad Blad, som er direkte løgn.

– Jeg har prøvd å kontakte Aftenposten og bedt dem om å rette opp i dette, og det de har gjort er ikke tilstrekkelig for meg. Dette er gjengitt i alle norske medier, og det er en stor skade som har skjedd overfor meg og min familie, som jeg ikke ønsker at de skal slippe unna med.

Betyr det at du kommer til å gå til søksmål?

– Det avhenger av om Aftenposten ønsker å møtes i sakens anledning og rydde opp etter seg, men så langt har de ikke ønsket det.

Ikke aktuelt å betale

Aftenpostens nyhetsredaktør Ole Erik Almlid sier de ikke ser noen grunn til å betale.

- Vi har dokumentert at han har en rolle i denne saken. Utover det har jeg ikke noe å si at annet enn at Morgan Andersen har blitt gitt tilsvar i avisen vår, og på nettet. Vi opplever at saken står veldig greit der.

- Vi har vært i dialog med Andersen i flere dager, og kommer ikke til å gjøre noe mer utover det vi har gjort.

Morgan kontakter advokat

- Hvis de står ved å knytte meg til agentavtalen til Agbar Barsom, så er det ikke sant. Det sier Almlid at de gjør. Det betyr at jeg kommer jeg til å forfølge saken videre, er Morgan Andersens reaksjon på Almlids tilsvar.

Blir det et søksmål?

- Det kan det godt bli. Jeg kommer til å ta kontakt med advokat, jeg gidder ikke å akseptere dette lenger. Jeg tror de bevisene jeg legger fram for politiet gir meg status som vitne, og ikke tiltalt, i denne saken.

Les også:

Føler seg forhåndsdømt

Aftenposten skrev tirsdag om avtalen med Sport Invest GmbH, et sveitsisk selskap som skulle bistå Fredrikstad med speiding i Sverige. De skrev at det var Andersen som hadde godkjent og undertegnet avtalen. Det stemmer ikke.

– Dette viser at media gjør sine grove tabber. Først fremstiller Aftenposten en faktura som en avtale, og så sier man at det er jeg som har inngått denne avtalen.

Andersen sier også at han føler at media har sett på ham som et lett bytte, etter at han ble dømt i Mikel-saken i 2008.

– Media har gjort så mange feil i denne saken, for de har ikke engang brydd seg om å sjekke fakta. Man har sagt «han her har vært borte i noe før, og han er dømt for noe. Han er skyldig, han tar vi», så enkelt er det.

– Nå velger jeg å ta igjen

Den tidligere sportsdirektøren i Fredrikstad gir også sin egen lokalavis Fredriksstad Blad det glatte lag.

– Fredriksstad Blad har for mange koblinger, som de ønsker å beskytte. Det er klart at på et tidspunkt så blir jeg nødt til å ta igjen, og nå velger jeg å gjøre det istedenfor å holde kjeft.

Hvilke koblinger har Fredriksstad Blad?

– Det er bare å se hvilke koblinger både familier, vennskap og andre har til systemet, som gjør at man enten ønsker å fordekke, eller unngå å nevne andre personer i systemet i denne sammenheng.

Les også:

– Vi korrigerte opplysningene

Erling Omvik og Tom Pentz Pedersen

Redaktør i Fredriksstad Blad, Erling Omvik.

Foto: NRK/montasje

Redaktør i Fredriksstad Blad, Erling Omvik tar beskjeden fra Morgan Andersen med knusende ro. Han sier at de ikke hadde noen grunn til å tvile på informasjonen Aftenposten publiserte.

– Generelt sett så kan vi ikke vite at alt vi publiserer er riktig. I dette tilfellet mente Fredriksstad Blad og andre aviser at Aftenposten hadde gode kilder i denne saken.

– Vi vet ikke mer enn det som står i Aftenposten, og vi siterte dem på det. Der stod det dato, og at Morten Huth hadde signert kontrakten.

Hva tenker du om at Morgan Andersen nå ønsker økonomisk kompensasjon fra avisen?

– Det kan jeg bare ta til etterretning. Vi har rettet opp de skjevhetene som var, og må selvfølgelig stå til ansvar for det vi har gjort. Det er i seg selv oppsiktsvekkende at et medium har fått tak på denne kontrakten.

– Jeg oppfatter at vi har sitert Aftenposten på en sak. Så snart vi fikk vite at Morgan ikke var i arbeid under den perioden hvor kontrakten ble signert, har vi korrigert de opplysningene. Vi får bare avvente og se hva kravet kommer på, han vil vel da sannsynligvis saksøke flere aviser.

– Ingen bindinger mellom FB og FFK

Omvik er også rolig i forhold til beskyldningene fra Andersen om at Fredriksstad Blad har koblinger til fotballklubben som de ønsker å beskytte.

– Min kone satt i styret til Fredrikstad FK i 2004. Hvis det er det han sikter til nå, så kan jeg forsikre Morgan Andersen om at det er ingen bindinger mellom FFK og Fredriksstad Blad, som skulle gjøre at hans situasjon blir svartmalt, på noen som helst måte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: