Brukte åtte måneder på voldtektsanalyse

Rettsmedisinsk institutt brukte åtte måneder på å analysere DNA-spor etter at en 19 år gammel dame skal ha blitt voldtatt i fjor. Nå begjæres en mann varetektsfengslet.

Voldtekten skal ha skjedd etter at jenta ble med mannen hjem etter en kveld ute på byen i Fredrikstad.

Fredag fremstilles denne mannen, som er i midten av tjueårene, for fire ukers varetektsfengsling.

Begjærer fengsling

Den siktede ble først pågrepet rett etter voldtekten i fjor. Ifølge politiavdelingssjef Geir Kristiansen ble mannen raskt løslatt fordi han nektet å ha noe med saken å gjøre og fordi det ikke var noen form for bevis mot han.

- DNA-prøvene viser nå at kroppsveske som stammer fra han er funnet både på kvinnen og på åstedet, sier Kristiansen til NRK.

- Hvordan kan det gå åtte måneder å få analysert denne DNA-prøven?

- Det har vært mye korrespondanse frem og tilbake mellom oss og rettsmedisinsk institutt. I mars varslet instituttet oss og sa at de kunne se noe på prøvene. Men de ble ikke endelig ferdig analysert før nå, sier Kristiansen.

Endret forklaring

Politiet vil ikke si noe om mannen nå erkjenner straffskyld.

- Jeg kan si så mye at mannen har endret forklaring. Utover det sier jeg ikke noe mer, sier Kristiansen.

Påtalemyndigheten begjærer mannen fengslet fordi politiet frykter at han kan påvirke vitner og dermed ødelegge beviser i saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårlig kontroll med utbetalinger

    For fjerde gang siden i sommer tar kontrollutvalget på Hvaler opp mangelfull kontroll med regninger fra ett og samme firma. Både i år og i 2016 har Østfold kommunerevisjon avdekket mangler i fakturaer fra dette firmaet til Hvaler kommune. Hvalerrådmann Dag Willien Eriksen sier de prøver å ha en god fakturaoppfølging.

  •  – Viken bedre enn Østfold

    Viken fylke blir bedre for Indre Østfold enn det Østfold har vært. Det mener flere ordførere NRK har snakket med. Blant dem som ser fram til å komme ut av Østfold og inn i Viken, er Askimordfører Thor Hals fra Høyre. Fra å være en utkant i Østfold, får Askim en mer sentral plassering i Viken, sier Hals.

    Thor Hals
    Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK