NRK Meny
Normal

Voldssiktet kvinne fengsles i åtte nye uker

Kvinnen har sittet i varetekt siden hun innrømmet grov vold mot en 76-åring i februar. Det ennå ikke utredet om hun er tilregnelig.

Knust vindu i Halden

En eldre kvinne ble utsatt for grov vold i sitt eget hjem i februar.

Foto: Johnny Larsen

Kvinnen i midten av 20-årene har selv samtykket til fengslingen, før det planlagte rettsmøtet i Halden tingrett, skriver Halden Arbeiderblad.

– Dermed behandles ikke saken i ordinært rettsmøte, men som en kontorforretning, hvor kvinnen ikke behøver å møte, sier politiadvokat Mohsen Latif til avisa.

Det var i februar at en 76 år gammel kvinne ble utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Sponvika i Halden. Kvinnen ble funnet alvorlig skadet og ble først behandlet på sykehuset i Fredrikstad, før hun ble overført til sykehus i Oslo.

Samme dag meldte en kvinne i 20-årene seg for politiet, og erkjente senere i straffskyld i et avhør.

Den 76 år gamle kvinnen har forklart at hun ikke husker noe fra hendelsen.

Ifølge Halden Arbeiderblad er saken ferdig etterforsket, men det er ikke tatt ut tiltale mot kvinnen enda fordi det ikke er ferdig utredet om hun er tilregnelig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Østfoldbanen innstilles i helga

  Østfoldbanen blir stengt på strekningen Oslo S-Halden/Kråkstad fra lørdag 28. april klokken 02:00 fram til søndag 29. april klokken 14:00. Bane NOR skal gjøre viktige arbeider med vedlikehold og utbygging på strekningen.

  Jernbane, tog, Østfoldbanen
  Foto: Håvard Wien / NRK
 • Vil ha forbud mot gummigranulat

  SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

  Granulat i hand
  Foto: Ingrid Telset Heltne / NRK