Voldssiktet kvinne fengsles i åtte nye uker

Kvinnen har sittet i varetekt siden hun innrømmet grov vold mot en 76-åring i februar. Det ennå ikke utredet om hun er tilregnelig.

Knust vindu i Halden

En eldre kvinne ble utsatt for grov vold i sitt eget hjem i februar.

Foto: Johnny Larsen

Kvinnen i midten av 20-årene har selv samtykket til fengslingen, før det planlagte rettsmøtet i Halden tingrett, skriver Halden Arbeiderblad.

– Dermed behandles ikke saken i ordinært rettsmøte, men som en kontorforretning, hvor kvinnen ikke behøver å møte, sier politiadvokat Mohsen Latif til avisa.

Det var i februar at en 76 år gammel kvinne ble utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Sponvika i Halden. Kvinnen ble funnet alvorlig skadet og ble først behandlet på sykehuset i Fredrikstad, før hun ble overført til sykehus i Oslo.

Samme dag meldte en kvinne i 20-årene seg for politiet, og erkjente senere i straffskyld i et avhør.

Den 76 år gamle kvinnen har forklart at hun ikke husker noe fra hendelsen.

Ifølge Halden Arbeiderblad er saken ferdig etterforsket, men det er ikke tatt ut tiltale mot kvinnen enda fordi det ikke er ferdig utredet om hun er tilregnelig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nominert til prestisjepriser

    Tre østfoldinger er blant de nominerte til Grammy-prisen i USA. Cashmere Cat, eller Magnus August Høiberg fra Halden, er nominert i kategorien Beste R&B-låt for Tory Lanez-låten «Luv». I tillegg er Askim-mannen Tor Erik Hermansen fra Stargate nominert i kategorien Beste låt til visuell media for Shakira-låten «Try Everything». Fred Ball fra Fredrikstad er nominert for produsent-rollen på Rihanna-albumet «Anti».

    Cashmere Cat
    Foto: David Leth Williams / NTB scanpix