NRK Meny
Normal

Voldssiktet kvinne fengsles i åtte nye uker

Kvinnen har sittet i varetekt siden hun innrømmet grov vold mot en 76-åring i februar. Det ennå ikke utredet om hun er tilregnelig.

Knust vindu i Halden

En eldre kvinne ble utsatt for grov vold i sitt eget hjem i februar.

Foto: Johnny Larsen

Kvinnen i midten av 20-årene har selv samtykket til fengslingen, før det planlagte rettsmøtet i Halden tingrett, skriver Halden Arbeiderblad.

– Dermed behandles ikke saken i ordinært rettsmøte, men som en kontorforretning, hvor kvinnen ikke behøver å møte, sier politiadvokat Mohsen Latif til avisa.

Det var i februar at en 76 år gammel kvinne ble utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Sponvika i Halden. Kvinnen ble funnet alvorlig skadet og ble først behandlet på sykehuset i Fredrikstad, før hun ble overført til sykehus i Oslo.

Samme dag meldte en kvinne i 20-årene seg for politiet, og erkjente senere i straffskyld i et avhør.

Den 76 år gamle kvinnen har forklart at hun ikke husker noe fra hendelsen.

Ifølge Halden Arbeiderblad er saken ferdig etterforsket, men det er ikke tatt ut tiltale mot kvinnen enda fordi det ikke er ferdig utredet om hun er tilregnelig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.