NRK Meny
Normal

Voldsomme køer på E6

Pinsehelg og trafikkuhell førte til kø, kø og atter kø i Østfold fredag ettermiddag.

Bilkø

Arkivfoto

Foto: Sannum, Tore / Scanpix

Allerede ved to-tiden begynte det å tette seg til på veiene over store deler av fylket.

Bilister meldte fra om køer på innfartsårene til byene, og det gikk ikke lange tiden før det stod bom stille flere steder.

- Sperret trafikken etter uhell

Men det var ikke bare pinseutfarten som skapte problemer.

- Vi var på E6 ved Missingmyr i halv seks-tiden. Der hadde en person mistet kontrollen over bilen på den våte veibanen. Bilen hadde sklidd 100 meter, og snurret, men heldigvis ble ingen skadet, sier operasjonsleder Alf Solstad i Østfold politidistrikt.

Men uhellet førte til enda lengre køer enn det allerede var.

- Det blir jo ekstra køer når sånt skjer. Det har vært voldsomme køer i hele dag, sier Solstad.

Ved sju-tiden fredag kveld hadde køene begynt å løses opp, men fortatt var det stor trafikk på veiene i Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møter i retten etter trusler

    En politibetjent i Østfold skal ha fått drapstrusler mot seg og sin familie av en mann som ble pågrepet i Fredrikstad. I dag må en 24 år gammel mann møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for grover trusler mot politibetjenten og hatefulle ytringer mot muslimer. Politiadvokat Jalal Khan sier truslene er alvolige. Mannens forsvarer, Øyvind Abrahamsen, ønsker ikke å kommentere saken før tingrettens behandling.

  • Mer flåttsykdom i Sverige

    Det er registrert rekordmange tilfeller av flåttsykdommen TBE i Vestra Götaland i Sverige så langt i år. I regionen som grenser til Østfold har 35 fått sykdommen så langt i år, mot 16 i hele fjor, ifølge Sveriges radio. Svenske helsemyndigheter anbefaler folk å vaksinere seg mot flåttsykdommen. I Norge er det kun registrert fem tilfeller av TBE så langt i år, melder Folkehelseinstituttet til NRK. Ingen av disse tilfellene var i Østfold, til tross for økningen rett over grensa.