NRK Meny
Normal

Voldsdømt mann på rømmen

En voldsdømt mann hoppet ut av vinduet og stakk fra Akershus universitetssykehus. Vitner skal ha sett mannen i Askim-området, men nå er søket etter mannen avsluttet.

Laster Twitter-innhold

51-åringen soner en dom på syv år i Ullersmo fengsel for familievold. Ifølge Romerikes Blad rømte mannen fra fremstilling ved Akershus universitetssykehus. Klokken 05.30 hoppet mannen ut av et vindu og stakk av fra sykehuset, selv om to fengselsbetjenter skal ha vært tilstede.

Politiet fikk tirsdag kveld inn vitneobservasjoner som tilsa at mannen befant seg i Askim-området. Men søket er nå avsluttet opplyser Erik Loe, operasjonsleder i Øst politidistrikt avdeling Follo.

– Vi dro for å lete etter mannen, men vi kunne ikke finne ham. Søket er nå avsluttet, og vi kommer ikke til å lete mer med mindre det kommer nye observasjoner, sier han.

Skal ikke være farlig

Politiet satte inn store styrker for å finne mannen og søkte med helikopter tidligere i dag.

Mannen skal ikke være farlig.

– Vi har ingen holdepunkter som tilsier at han kan være farlig. Romerike politidistrikt håndterer saken, men vi bistår etter opplysninger om at han skal oppholde seg i vårt område, opplyste Loe tidligere i kveld.

Mannen beskrives som 190 centimeter høy, slank, mørkt hår, grå jakke, sort bukse, brune sko og grønt skjerf.

Ber om hjelp fra publikum

De første meldingene gikk på at mannen oppholdt seg i Ås kommune, men nå har politiet fått inn observasjoner som tyder på at rømlingen befinner seg i området rundt Askim.

– Vi ønsker at de som ser ham ringer oss på tipstelefon, så skal politiet sjekke tipset og håndtere situasjonen. Vi ønsker ikke at noen skal ta initiativ til noe selv, sier Loe.

Folk som har gjort observasjoner kan ringe 64851985.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: