NRK Meny
Normal

Voldsbruk i Fredrikstad og Halden

En mann ble slått bevisstløs i Fredrikstad sentrum ved halv tre-tiden i natt. I Halden ble en mann sparket og slått. Politiet kan melde om en hektisk natt, spesielt i Fredrikstad-distriktet og i Moss.

Politi

Politiet måtte hente inn flere personer fra Fredrikstad og Moss i natt.

Foto: Illustrasjonsfoto / Scanpix
Byline Ketil Strebel
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

I Fredrikstad sentrum ble en mann ble slått gjentatte ganger i hodet og var bevisstløs da politiet kom til stedet. En mistenkt gjerningsmann ble pågrepet, mens den fornærmede ble tatt hånd om av helsevesenet, melder Østfold politidistrikt på Twitter.

Omtrent samtidig måtte politiet i Halden ta seg av en alvorlig voldsepisode. En ung mann ble slått og sparket ved Svinesundsparken.

Da politiet kom til stedet hadde gjerningsmannen forsvunnet. Politiet har navnet på en mistenkt i saken. Forholdet er anmeldt.

Ved midnatt ble en 17 år gammel jente tatt mistenkt for å bruke en annen persons identitetspapirer i forsøk på å få adgang til et utested. Politiet ser alvorlig på bruk av falsk legitimasjon og forholdet er anmeldt.

En annen ung kvinne er også anmeldt. Hun ble tatt for urinering på offentlig sted i Fredrikstad sentrum.

Mye uro i Fredrikstad

Politiet melder også om en del ordensforstyrrelser. Ved totiden i natt ble tre personer innbrakt til Fredrikstad politistasjon etter uro i sentrum. På samme tiden ble ytterligere fem personer bortvist fra sentrum.

I tillegg måtte politiet reise ut til en fest noen utenfor Fredrikstad sentrum. Der hentet de med seg to personer som skal ha laget kvalm på festen. Forholdet er anmeldt.

To menn ble pågrepet på et utested i Fredrikstad. De skal ha slått og sparket en dørvakt, en kvinnelig gjest og en polititjenestemann. Også dette forholdet er anmeldt.

I Moss fikk en danske beskjed av politiet om at han var uønsket i sentrum ved totiden. Det skjedde etter at han var kranglete på et utested.

Omtrent samtidig ble en mann fra Litauen innbrakt fra et utested i Moss. Han hadde ikke vært villig til å rette seg etter beskjedene han fikk av politiet, og ble derfor tatt med inn til politistasjonen.

Ruset ATV-fører

En mann i 60-årene ble stanset i Moss ved midnatt, anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Ved ettiden ble en mann i begynnelsen av 20-årene stanset mens han kjørte på en ATV i Onsøy i Fredrikstad. Politiet mistenker at mannen var beruset, så de nødvendige prøver ble tatt og forholdet er anmeldt.

Klokken tre i natt ble en dame i midten av 20-årene tatt, mistenkt for promillekjøring i Fredrikstad. Prøver er tatt og førerkortet er beslaglagt.

Elg påkjørt i Skiptvet

En elg ble påkjørt på fylkesvei 115 gjennom Skiptvet lørdag kveld. Elgen forsvant til skogs og politiet varslet viltnemnda.

Bilføreren klaget på smerter i nakken og ble kjørt til sykehus i Fredrikstad.

Motorsykler stjålet på Mysen

Ved midnatt ble tre personer pågrepet inne på et bilopphuggeri i Sarpsborg. De var i ferd med å skru biler av deler på området da de ble tatt.

Ved tretiden i natt fikk politiet i Follo melding om innbrudd i en garasje på Mysen. Innbruddet skal ha skjedd en gang etter midnatt.

En grønn Kawasaki 450 KXF motorsykkel, en GAS 280 trialsykkel og en byggsag er savnet etter innbruddet.

Ved femtiden i morges fikk politiet meldingen om at en bil er blitt stjålet i Fredrikstad i løpet av natten. Det er en 1984-modell Mazda 626 med registreringsnummer AR-43630.

I går kveld ble en albansk statsborger pågrepet på Moss lufthavn Rygge. Vedkommende hadde falske, italienske identitetspapirer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beskytter seg mot dataangrep

    Det nye løsepengerviruset som har spredd seg i Europa, gjør at sykehusene på Østlandet har satt inn tiltak. Alle eksterne e-poster med filvedlegg som sendes til sykehusene holdes nå igjen, melder Sykehuset Østfold. E-post med vedlegg som sendes mellom helseforetakene i Helse Sør-Øst, blir ikke stanset. Ingen er foreløpig rammet av dataangrepet i Helse Sør-Øst, og Sykehuspartner vurderer situasjonen som under kontroll.

  • Flest trafikkdrept på sommerføre

    71 prosent av trafikkulykkene med drepte og hardt skadde i Østfold de siste fem årene har skjedd på sommerføre. Det viser en gjennomgang Statens vegvesen, Region øst har gjort. I Østfold ble 259 personer drept eller hardt skadd i ulykker på vegene fra 2012 til og med 2016. 186 av ofrene var involvert i trafikkulykker i perioden april-oktober, mot 73 personer i vinterhalvåret. Av disse ble henholdsvis 21 drept på sommerføre, mens 12 ble drept på vinterføre.