NRK Meny
Normal

Vogntog med 333 kilo hasj

To personer er dømt til fem- og ni års ubetinget fengsel.

Skannerbilde

Hasjen var gjemt i kjettingkassen på dette vogntoget. Det ble avdekket da tollerne scannet vogntoget.

Foto: Tollvesenet

En nederlandsk vogntogsjåfør, og en norsk mottaker er dømt til henholdsvis fem og ni års ubetinget fengsel, etter at vogntogsjåføren ble stanset på Svinesund med 333 kilo hasj.

Tollvesenet veide hasjen til å være 360 kilo, men ved nærmere analyse har tingretten lagt en vekt på 333 kilo til grunn.

Samarbeidet om politiaksjon

Det var onsdag 21.oktober 2009, ved ett-tiden om natten, at nederlenderen kom kjørende i vogntoget med hasjen lagret i vogntogets kjettingkasser.

Da tollvesenet oppdaget hasjen, da de scannet vogntoget, erkjente vogntogsjåføren straks straffskyld for smuglingen, og ble enig med politiet om å samarbeide slik at politiet kunne aksjonere mot mottakeren av hasjen.

Det var denne aksjonen som felte vedkommende i Halden tingrett.

Lempet esker med hasj da politiet kom

«Vogntogsjåføren hadde etter avtale med politiet, kontakt med et norsk mobiltelefonnummer, og avtalte møtested for overlevering av hasjen. Den norske mottakeren kom til dette møtestedet kjørende i en kassebil.»

«Der åpnet de i fellesskap kjettingkassen hvor eskene med hasjen befant seg, og begynte å lempe disse over i mottakerens bil. De hadde fått fire ekser over i varebilen da politiet aksjonerte og arresterte begge to.»

Strafferabatt for politisamarbeid

I tillegg til denne aksjonen brukte aktoratet også meldinger fra mobiltelefonene til de to som teknisk bevis da saken gikk for Halden tingrett.

Den nederlandske vogntogsjåfør fikk strafferabatt for sitt samarbeide med politiet. I tillegg får begge fradrag i fengselsstraffen etter utholdt varetekt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lillehammer kjører over Sparta

    Det tok fyr i Kristins Hall på Lillehammer i midtperioden mellom LIK og Sparta. Hjemmelaget scoret fire mål på under sju minutter og økte ledelsen til 5-0 før den siste perioden.

  • Sparta ligger under til pause

    Lillehammer leder 1-0 over Sparta etter den første perioden i den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey. Sarpingene må vinne kveldens kamp for å ha muligheten til å gå videre til finale.