NRK Meny
Normal

Viste klasse i NM-avslutningen

Rallyfører Eyvind Brynildsen brukte seks fartsprøver på å vise gammel klasse da han i helgen gjorde comeback i rallybilen.

Eyvind Brynildsen

Eyvind Brynildsen kjørte fra samtlige under Rally Hedmarken - så lenge bilen holdt.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Han har ikke sittet bak rattet på en rallybil siden februar og VM-runden i Sverige. Men under NM-avslutningen på Hedemarken var Brynildsen igjen i aksjon.

Våler-føreren viste på de seks første fartsprøvene at han fortsatt har farten inne. Brynildsen vant tre av seks fartsprøver.

– Det var veldig moro. Det hadde jeg ikke trodd i det hele tatt. Jeg var litt sjokket. Jeg visste at vi kunne være med å kjempe i toppen, men å gjøre rent bord inn til service - det var litt morsomt, sier Brynildsen til NRK.no.

LES OGSÅ:

Gammel bil holdt bare halve løpet

Brynildsen kjører en eldre Mitshubishi EVO gruppe N bil. Og med eldre biler, så skjer det ofte uforutsette ting. Denne gangen var det gearkassa som røyk.

– Det var ikker noe å få gjort noe med den. Vi viste at vi var raskest på de to første prøvene når det fungerte, men så røyk 5 giret på ss2, en kilometer før mål. Det er ingen vits å bruke enda mer penger hvis alt raser, sa Brynildsen til NRK etter løpet.

Han måtte ta en ufrivillig pause fra rally denne sesongen på grunn av sykdom i familien. Det førte til at han la rallysatsingen på is og hjalp til i familiebedriften.

Nå er Eyvind Brynildsen over den verste kneika og kan igjen begynne å se fremover på veien. Rally Spania kan bli neste holdeplass.

LES OGSÅ:

Mangler 100.000 kroner til VM-løp

– Ja, jeg jobber mot å kjøre den siste VM-runden i Spania med Adapta. Jeg har gode samarbeidspartnere hjemme i tillegg til at en utenlandsk sponsor er villig til å hjelpe meg, men fortsatt mangler jeg rundt 100.000 kroner, sier han.

Påmeldingsfristen for løpet går ut 8. oktober, dermed har Våler-føreren fortsatt litt tid på seg til å skrape inn det han kan av penger.

– Etter mange års erfaring i dette gamet så har jeg funnet ut at man sier ja til start først når man har alt i orden og ikke starter halvveis. Det hadde vært moro å avslutte VM-sesongen i Spania, sier han.

SE VIDEO FRA RALLY HEDMARKEN HER

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.