Viste Ferrari-gliset på boklansering

Anne-Gro Sæther fra Hvaler lanserte i dag sin første bok «Ferrarimysteriet». Selv liker hun best å kjøre Opel.

Anne-Gro Sæther
Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Det var helt fullt av mennesker i Libris bokhandel i Gamlebyen, Fredrikstad da barneboken ble lansert. Eieren av bokhandelen ønsket velkommen med å spøke om at så mange kunder har han hver lørdag. Det var flest godt voksne mennesker som hadde tatt turen, men også noen barn var med foreldrene.

Stjålne Ferrarier

Boklansering

Trangt: Det var fullt i bokhandelen i Gamlebyen under lanseringen.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Alle fikk servert alkoholfri velkomstdrink og etter velkomsttalene fikk også de som ville en bit av Ferrari-kaka. For Ferrari-biler sto i sentrum. Sæther har nemlig skrevet en barnebok hvor luksusbilen er svært sentral.

– Boka handler om at syv skinnende, nye Ferrarier blir stjålet på høylys dag. Det er superbiler til mange millioner kroner og de er og blir borte. Men så begynner de merkeligste ting å skje i nabolaget, forklarer forfatteren litt hemmelighetsfullt.

Sæther er vokst opp på Hvaler og jobber i transport-bransjen som speditør. Hun sier selv hun alltid har likt å skrive og har blant annet frilanset for Fredriksstad Blad.

Inspirert av barna

– Hvorfor har du valgt å skrive en barnebok?

– Man kan ta seg litt større friheter når det gjelder barnebøker, og det er jo litt mindre skummelt enn for eksempel voksenkrim. Jeg er også veldig inspirert av barna mine som er i den aldersgruppen boken er ment for, forklarer hun.

Men hvorfor akkurat Ferrarier?

– Det er biler som er dyre, eksklusive og det er mange som ønsker seg en slik, sier hun og smiler.

Kjører du Ferrari?

Karoline Sæther og Kjell Arne Sæther

Stolte: Datteren Karoline Sæther (11) og mannen Kjell Arne Sæther var tilstede på lanseringen og hjalp til med praktiske ting.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

– Nei, jeg kjører Opel, svarer hun raskt og ler.

Boken blir gitt ut på LIV Forlag, og markedsansvarlig Frode Eie Gjørtz-Larsen, skryter av bokdebutanten.

– Vi er et forlag som liker å satse på debutanter og vi skjønte raskt at vi ønsket å ha Anne-Gro med på laget. Hun er et stort talent, og vi håper at mange kjøper boken hennes, sier han.

Fikk sitte på i luksus-bil

Selvfølgelig hadde de også leid inn en ekte, svart Ferrari som barna fikk lov til å sitte på i. Thea Nordtug (9) gliste da hun hadde fått være med på en liten kjøretur.

– Det var veldig gøy, sier hun.

Når moren Ann Kristin Nilsen spør om hun ønsker seg en slik bil, kommer svaret «ja» kjapt. Nilsen er venninnen til bokdebutanten og sier hun er svært stolt over henne.

– Det er bare helt fantastisk hva hun får til. Jeg er ikke overrasket over at hun drømte om dette, og det er så supert at boken nå er ferdig, sier hun.

Mannen til Hvaler-forfatteren, Kjell Arne Sæther, koordinerte Ferrari-køen og datteren Karoline Sæther (11) delte ut forfriskninger. Hun sier at det er en kul bok.

– Jeg har lest hele og synes den både er morsom og spennende. Jeg har hørt at den skal komme på skolens bibliotek, sier hun.