NRK Meny
Normal

Hage som vinterhobby

Å pusle i hagen regnes ikke som en typisk vintersyssel. Se hagen som er en fryd for øyet også om vinteren.

Samme hage vinter og sommer

Samme hage, i grønn og hvit versjon.

Foto: Christin Marie Nygaard Hansen

- Vinteren i hagen er spesiell. Hele hagen kommer fram i en helt ny form. Frosten og snøen sammen med det riktige lyset, kan skape de mest magiske stemninger. Sier Christin Marie Nygaard Hansen.

Vinterdekket bord

Et vinterdekket bord.

Foto: Christin Marie Nygaard Hansen

Hage og fotografering er hennes to lidenskaper. Mens andre lar hageinteressen gå i dvale når kulda setter inn, tar Christin fram vinterserviset og kamera.

Hver årstid sin sjarm

- Jeg er så glad for at vi har fire årstider. Tenk så kjedelig det hadde blitt med bare sommer, sier Christin.

Hagen pynter hun med lys, kandelabre og prismer. Studerer man vinterhagen nærmere, finner man også tegn til liv. Lubne magnoliaknopper under et tynt lag rim, gir lovnader om en ny vår og sommer.

Magnolia

Magnoliaknoppene snart klare for en ny sesong.

Foto: Christin Marie Nygaard Hansen

Tar bilder av hagen året gjennom

Christin tar bilder av hagen gjennom alle årstidene, og deler dem på Instagram. Hageinteresserte i hele landet følger henne. Over 5000 hagevenner er det blitt.

- I forbindelse med alle de flotte årstidene vi har, koser jeg meg med å finne, skape og bevare en opplevelse eller stemning som jeg ser eller ønsker å se. Da er fotoapparatet godt å ha for å kunne formidle dette også til andre.

Christin Marie Nygaard-Hansen

Christin dekorerer hagen, og tar bilder året gjennom. Til våren får flere se hagen hennes i TV-serien Hagen min.

Foto: Camilla Næss / NRK

Pynter trærne med prismer

Christin liker kunst i hagen. Hun pynter med gamle, brukte og ødelagte gjenstander. Hun har brukt prismer fra en gammel lampe som pynt på trærne sine for eksempel.

Prisme i tre

Frostede prismer er fine som hagekunst.

Foto: Christin Marie Nygaard Hansen

- Når jeg pusler rundt her lades batteriene opp. Det skal bli deilig når det begynner å spire og gro igjen. Men først må vi bli ferdig med den «hvite» sommeren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.