NRK Meny
Normal

– Hun helte opp sjampanje da det brant, det er en dame av mitt hjerte

Når Hafslund Hovedgård feirer 250-års jubileum 9. juni, er det duket for et voldsomt kulturkrasj.

Øyvind Vinni Sauvik

Øyvind «Vinni» Sauvik skal trekke publikum til Hafslundparken i Sarpsborg.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni fra Paperboys, er en av de som skal trekke folk til Hafslundparken utenfor Sarpsborg, når gården feirer 250 år i juni.

I vinter har Sauvik fått skryt for sine versjoner av blant annet «Sommerfugl i vinterland» og «God morgen Norge» i TV2-programmet Hver gang vi møtes. Nå bytter han ut kjente og kjære norske sanger, med å blande Hip/hop og barokk.

– Han som er kulturhistoriker her er jo fetteren til en av Norges største Hip/hop-produsenter, Tommy Tee, så han har gitt meg en liten innføring i opprinnelsen til gården. Jeg synes det er kult å få være en del av det, det føres ærefullt, sier Sauvik til NRK.no.

I dag ble han offentliggjort som hovedartist under bursdagskonserten, som skal være i hovedgårdens park, 9. juni.

Også CC Cowboys og Donkeyboy er hentet inn som trekkplaster.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hafslund Hovedgård

Hafslund Hovedgård fyller 250 år i 2012.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Ønsker å skape folkefest

Frode Geitvik

Frode Geitvik i Hafslund ønsker seg en folkefest i juni.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Valget av Vinni som trekkplaster er et bevisst grep fra arrangørens side for å blande fortid og nåtid.

– Temaet vårt kommer til å være fortid, nåtid, og fremtid, så vi må blande litt. Vi har lyst til å invitere til en folkefest, så da må vi bare be om at det blir fint vær og mye folk, sier Frode Geitvik, direktør for samfunnskontakt i Hafslund.

Og nettopp ønsket om å skape folkefest er en av tingene som vekket Vinnis interesse for konserten. Over 10.000 personer var innom parken under klimakonserten «CC8» i 2008.

Både Hafslund og Vinni håper på lignende tilstander i 2012.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke visste så mye om dette fra før, men etter at jeg har funnet ut litt mer, så synes jeg at det er stor stas å være her. Det er jo en folkefest, og vi liker både folk og fest.

Men den populære artisten har fremdeles en liten jobb å gjøre når det gjelder å bli kjent med både gården og tidligere eier, og kvinnen som går igjen på gården, Maren Juel.

– Jeg vet absolutt ingen ting om disse personene, men jeg regner med at de har noe med Hafslund Hovedgård å gjøre. En av disse damene helte opp sjampanje da det brant her, har jeg hørt, og det er jo en dame av mitt hjerte. Vi kan vel være enige om at det er greie folk, smiler han.

Øyvind Vinni Sauvik

Vinni fant en dame etter sitt hjerte på bildene på veggen i Hafslund Hovedgård.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • River brannskadd næringsbygg

    En gravemaskin er i ferd med å rive deler av Sefa-bygget som ble totalskadd i en brann natt til mandag. Politiet sa i natt at det kunne bli aktuelt å rive bygget for å få slukket mest mulig.

    Riving av Sefa-bygget i Sarpsborg
    Foto: Sara Vilde Solås/NRK
  • Sjekker fortsatt våpenfunn

    Politiet jobber fortsatt med å få oversikt over våpenbeslaget hjemme hos en forsvarsansatt mann i Rakkestad. Politiet ønsker så langt ikke å gi detaljer om våpenfunnene, utover å beskrive det som "stort". Mannen er siktet for grovt underslag av våpen, men ble løslatt etter avhør sist fredag.