NRK Meny
Normal

Ville slette gjeld med marihuana

Kom over grensen med 7,5 kilo marihuana i en trillebag.

Marihuana tatt på Svinesund

Her er marihuanaen som mannen hadde med seg over Svinesund.

Foto: Tollvesenet

Det var en dansk mann i 40-årene som kom over grensen på Svinesund med trillebagen i september.

For å slette gammel gjeld

Tollvesenet har holdt tilbake opplysninger i denne saken av hensyn til politietterforskningen. Men ingen andre enn dansken er foreløpig pågrepet i saken.

Kontorsjef Wenche Fredriksen på tollstasjonen sier mannen har endret forklaring, men at han har forklart at han smuglet for å slette gammel gjeld.

- Først forklarte at han skulle på besøk til Norge. Senere endret han denne og sa at han fraktet marihuanaen for raskt å få slettet noe gammel gjeld, sier Fredriksen til NRK Østfold.

Verdt 750 000 kroner

Selv om det beslaglegges mye marihuana på Svinesund, er dette et stort beslag hevder kontorsjefen.

- Det er ikke av de aller største beslagene. Men hvis en ganger hvert gram med hundre kroner har dette har en gateverdi på 750 000 kroner, sier Fredriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.