NRK Meny
Normal

Ville slette gjeld med marihuana

Kom over grensen med 7,5 kilo marihuana i en trillebag.

Marihuana tatt på Svinesund

Her er marihuanaen som mannen hadde med seg over Svinesund.

Foto: Tollvesenet

Det var en dansk mann i 40-årene som kom over grensen på Svinesund med trillebagen i september.

For å slette gammel gjeld

Tollvesenet har holdt tilbake opplysninger i denne saken av hensyn til politietterforskningen. Men ingen andre enn dansken er foreløpig pågrepet i saken.

Kontorsjef Wenche Fredriksen på tollstasjonen sier mannen har endret forklaring, men at han har forklart at han smuglet for å slette gammel gjeld.

- Først forklarte at han skulle på besøk til Norge. Senere endret han denne og sa at han fraktet marihuanaen for raskt å få slettet noe gammel gjeld, sier Fredriksen til NRK Østfold.

Verdt 750 000 kroner

Selv om det beslaglegges mye marihuana på Svinesund, er dette et stort beslag hevder kontorsjefen.

- Det er ikke av de aller største beslagene. Men hvis en ganger hvert gram med hundre kroner har dette har en gateverdi på 750 000 kroner, sier Fredriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frikjent etter 10 år

    10 år etter at en mann fra Sarpsborg ble dømt til ett års fengsel for voldtektsforsøk er han frikjent, skriver VG Saken ble gjenopptatt i lagmannsretten etter at han anket saken helt til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg og vant fram.

  • Overskudd i Eidsberg

    Eidsberg kommune gikk 30 millioner i pluss på driften i fjor av en samlet omsetning på 900 millioner kroner.

    Ifølge økonomisjef Ståle Rud skyldes overskuddet blant annet merinntekter på drøyt 8 millioner i skatt. Det mener han kommunen ikke uten videre kan regne med i år. forv