NRK Meny
Normal

Ville slette gjeld med marihuana

Kom over grensen med 7,5 kilo marihuana i en trillebag.

Marihuana tatt på Svinesund

Her er marihuanaen som mannen hadde med seg over Svinesund.

Foto: Tollvesenet

Det var en dansk mann i 40-årene som kom over grensen på Svinesund med trillebagen i september.

For å slette gammel gjeld

Tollvesenet har holdt tilbake opplysninger i denne saken av hensyn til politietterforskningen. Men ingen andre enn dansken er foreløpig pågrepet i saken.

Kontorsjef Wenche Fredriksen på tollstasjonen sier mannen har endret forklaring, men at han har forklart at han smuglet for å slette gammel gjeld.

- Først forklarte at han skulle på besøk til Norge. Senere endret han denne og sa at han fraktet marihuanaen for raskt å få slettet noe gammel gjeld, sier Fredriksen til NRK Østfold.

Verdt 750 000 kroner

Selv om det beslaglegges mye marihuana på Svinesund, er dette et stort beslag hevder kontorsjefen.

- Det er ikke av de aller største beslagene. Men hvis en ganger hvert gram med hundre kroner har dette har en gateverdi på 750 000 kroner, sier Fredriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha nei til utbygging

    Fortidsminneforeningen mener politikerne i Fredrikstad må si nei til å bygge ut en verneverdig villa ved biblioteket i byen. En utbygger ber om å tillatelse til å bygge om herskapshuset på Cicignon til åtte leiligheter og bygge et tilbygg i bakgården med fem leiligheter. Leder i fortidsminneforeningen i Østfold, Jens Bakke mener et ja til utbygging på sikt kan føre til en forringelse av områdets nasjonale verdi.