NRK Meny
Normal

Ville selge canadagjess til Norge

En mann i Strömstad er domfelt etter at han fanget inn to canadagjess. Fuglene hadde han planer om å selge til en bekjent på norsk side av grensen.

Canadagås i Verdal

Strömstadmannen hadde fanget canadagjess for å selge dem til en bekjent i Norge.

Foto: Asle B. Rindsem

Fuglene ble oppdaget i et bur på mannens eiendom, etter at länsstyrelsen hadde fått tips om forholdet, melder avisa Bohusläningen.

30 dagsbøter

46-åringen må betale 30 dagsbøter, som betyr at størrelsen på boten avgjøres av mannens inntekt.

I følge aktor i saken, Stefan Göransson ved riksenheten for miljø- og arbeidssaker i Sverige, hadde mannen planer om å selge de ville fuglene til en bekjent i Norge.

– Det er ikke tillatt å fange inn og selge dyr som lever vilt innen EU, forklarer Göransson til avisen. – Saken er ikke helt enestående, det hender fra tid til annen at folk blir dømt for slike forhold, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke ved Borregaard

    En person pustet inn gassen klordioksid i en arbeidsulykke ved Borregaard i Sarpsborg i formiddag. I forbindelse med arbeid ble det slått hull på et rør hvor det gikk gass. Den ble raskt stengt av, men noe lekket ut. Personen ble sendt til Sykehuset Østfold for kontroll, sier Tone Horvei Bredal, kommunikasjonssjef ved Borregaard.

  • Arbeidsulykke i Sarpsborg

    To personer har blitt eksponert for gass i en arbeidsulykke ved en bedrift i Sarpsborg sentrum. Nødetatene er på vei til stedet og skadeomfanget er foreløpig ukjent, skriver politiet på Twitter.