NRK Meny
Normal

Ville selge canadagjess til Norge

En mann i Strömstad er domfelt etter at han fanget inn to canadagjess. Fuglene hadde han planer om å selge til en bekjent på norsk side av grensen.

Canadagås i Verdal

Strömstadmannen hadde fanget canadagjess for å selge dem til en bekjent i Norge.

Foto: Asle B. Rindsem

Fuglene ble oppdaget i et bur på mannens eiendom, etter at länsstyrelsen hadde fått tips om forholdet, melder avisa Bohusläningen.

30 dagsbøter

46-åringen må betale 30 dagsbøter, som betyr at størrelsen på boten avgjøres av mannens inntekt.

I følge aktor i saken, Stefan Göransson ved riksenheten for miljø- og arbeidssaker i Sverige, hadde mannen planer om å selge de ville fuglene til en bekjent i Norge.

– Det er ikke tillatt å fange inn og selge dyr som lever vilt innen EU, forklarer Göransson til avisen. – Saken er ikke helt enestående, det hender fra tid til annen at folk blir dømt for slike forhold, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.