Vil verve fosterforeldre på kino

Fosterhjemstjenesten har fått med seg tidligere fosterbarn og Fredrikstad kino for å verve nye fosterforeldre.

Vil verve fosterforeldre på kino

Heidi Lisa Eriksen vokste opp i fosterhjem, nå hjelper hun og Fredrikstad kino Turid Johansen i Fosterhjemstjenesten å nå ut til nye mulige fosterforeldre.

Mangelen på fosterhjem er så stor at fosterhjemstjenesten tester ut nye måter å komme i kontakt med mulige fosterforeldre på.

På landsbasis er det behov for 1700 nye fosterhjem i år.

Fikk en ny start

Heidi Lisa Eriksen kom i fosterhjem da hun var 12 år gammel, og er ett av de tidligere fosterhjemsbarna som har sagt ja til å dele sine erfaringer:

– Det man trenger når man kanskje har traumer og har opplevd vanskelige ting er trygge rammer, og trygge stabile voksne. Du trenger tilhørighet for å finne deg selv, og for å finne fotfeste og bearbeide ting, sier Heidi Lisa Eriksen.

For henne betydde fosterhjemmet en ny start, og muligheter uten mener hun ikke ville hatt uten sin nye familie:

– Nå er jeg førskolelærer og mor selv. Jeg ville ikke vært den ressurssterke voksne jeg føler at jeg er i dag, hvis ikke jeg hadde blitt tatt ut fra de forholdene jeg vokste opp i og plassert i fosterhjem, sier Eriksen.

Lokker med gratis kino

Nylig ble hun med på fosterhjemstjenestens Facebook-kampanje. Fosterhjemstjenesten i Østfold inviterte alle interesserte til gratis kinoforestilling, med premierefilmen Beatles og tidligere fosterhjemsbarn som trekkplaster.

Verver fosterforeldre på kinoskjermen

Fosterhjemstjenesten i Østfold bruker kinolerretet for å nå ut til flere.

– Vi må prøve ulike måter å treffe familier på, og dette er tredje gang vi samarbeider med kinoen for å nå ut til andre enn de vi kanskje treffer ellers, sier fosterhjemskonsulent Turid Johansen.

Bare i Østfold venter 50 barn på et nytt hjem.

Trenger alle typer hjem

– Hvem kan bli fosterforeldre?

– Mange flere enn folk flest tror. Vi trenger alle typer familier, mor og far, enslige foreldre, par av samme kjønn. Vi har alle typer barn som trenger omsorg, og trenger alle typer familier til dem, sier Johansen og legger til:

– Det å bli fosterforeldre er ikke noe folk bestemmer seg for på impuls, og det må tenkes nøye igjennom. Likevel håper vi å vekke interesse, og å så noen frø på møtet vi har i forkant av filmen sier Johansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vikingskipet i Halden når utlandet

    Arkeologene kalte dagens funn av spor etter et vikingskip for «en verdenssensasjon». Nå skriver britiske The Guardian om «the viking ship discovery». Dermed er det i alle fall blitt en verdensnyhet.

  • Se 18:50-nyhetene fra Østfold her