NRK Meny
Normal

Vil tillate dumping

Ordfører på Hvaler, Eivind Normann Borge, er villig til å trekke innsigelsen hvis Belgen droppes som dumping-plass.

Belgen

Belgen har vært et hett tema, men nå kan det bli droppet til fordel for to andre steder.

Hvaler kommune har dratt i bremsen for at muddermassene etter utgravingen av farleden inn til Borg havn, skal havne ved Belgen utenfor Kjøkøya. Frykten for masser som siver inn i nasjonalparken er en av grunnene.

Fortsatt kritisk

Så ble Svaleskjær og Møkkalasset utredet som mulige dumpingplasser og nå kan det bli aktuelt å droppe Belgen.

Hvalers ordfører har vært en av de sterkeste kritikerne til dumping av mudder i skjærgården, men sier han nå er villig til å trekke innsigelsen for å få fortgang i sakene hvis massene dumpes på Svaleskjær og Møkkalasset.

– Jeg er fortsatt kritisk til all mudring, men har også forståelse for at Borg havn må utvikle seg som en viktig aktør i regionen, sier Eivind Normann Borge.

Ordføreren har skrevet brev til alle partilederne i kommunen og bedt dem vurdere situasjonen på nytt, nå som Svaleskjær og Møkkalasset er to alternativer som Kystverket går gode for.

– Gledelig

Havnedirektør i Borg Havn, Tore Lundestad, er glad for ordførerens signaler og håper å unngå megling og runddans hos departementene - noe som vil hale ut tiden.

– Jeg synes det er gledelig. Vi har jobbet lenge med å finne løsninger til deponier. Vi har også sett at Belgen bør droppes til fordel for Svaleskjær og Møkkalasset.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Trist for demokratiet

    Stortingsrepresentant Ulf Leirstein i Frp mener at Sylvi Listhaug er utsatt for en heksejakt som mangler historisk sidestykke. Han tror likevel at Listhaug ved å trekke seg vil styrke regjeringssamarbeidet. Hun påtar seg mer ansvar enn det hun har, mener Leirstein.

    Ulf Leirstein
    Foto: Stian Pedersen / NRK
  • Bil i brann

    Rakkestad brannvesen melder at de er på vei til en brann i en bil på Haldenveien i Degernes.