NRK Meny
Normal

Vil teste folks lukeparkeringsferdigheter

Hvor god er du til å lukeparkere? Det skal folka bak Bypakke Nedre Glomma finne ut av. Poenget er å gjøre bilister mer bevisste på mulighetene til å sette fra seg bilen litt oftere.

Bypakke Nedre Glomma arrangerer lukeparkeringskonkurranse for å øke folks fokus på miljøvennlige reiser.

Foto: Martin Tangen-Schmidt, redigering: Sara Vilde Solås.

Til helgen kan alle som vil teste sine lukeparkeringsferdigheter få prøve seg i Fredrikstad og Sarpsborg.

Vibeke Weibell Eliassen

Kommunikasjonsansvarlig for Bypakke Nedre Glomma, Vibeke Weibell Eliassen, inviterer folk til å vise frem sine parkeringsferdigheter.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Vi har undersøkelser som viser at vi kjører veldig mye bil her Østfold, selv på svært korte avstander, forteller kommunikasjonsansvarlig for Bypakke Nedre Glomma, Vibeke Weibell Eliassen.

Car Park Challenge er en uhøytidelig konkurranse hvor man skal lukeparkere en bil på kortest mulig tid.

I Fredrikstad går konkurransen av stabelen på Dampskipsbrygga fredag fra klokka 18 til 19.30.

I Sarpsborg skjer det utenfor Sarpsborg stadion før kampen mellom Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt søndag. Etter at bilen er parkert kommer den virkelige utfordringen: å la bilen stå parkert så ofte som mulig.

Miljøvennlige reiser

16. til 22. september arrangeres den Europeiske Mobilitetsuken. Tema i 2016 er miljøvennlige reiser og over 2000 kommuner over hele Norge deltar for å få flere til å reise miljøvennlig.

– Det er helt greit å kjøre bil når man må, men vi tror at det er mye unødvendig småkjøring. Vi ønsker og få folk til å reflektere i mye større grad over den småkjøringen, er det mulig å la bilen stå litt oftere?, sier Eliassen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skjeggkre ga prisavslag

    Et par får 408 000 kroner i prisavslag fordi det var skjeggkre i en bolig de kjøpte på Kråkerøy i Fredrikstad for 6,8 millioner kroner. I dommen fra Fredrikstad tingrett går det fram at skjeggkre gjør minimale materielle skader, men vil være sjenerende og ubehagelig for beboerne.

    Skjeggkre i limfelle
    Foto: Sindre Reinholt
  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.