Vil teste folks lukeparkeringsferdigheter

Hvor god er du til å lukeparkere? Det skal folka bak Bypakke Nedre Glomma finne ut av. Poenget er å gjøre bilister mer bevisste på mulighetene til å sette fra seg bilen litt oftere.

Bypakke Nedre Glomma arrangerer lukeparkeringskonkurranse for å øke folks fokus på miljøvennlige reiser.

Foto: Martin Tangen-Schmidt, redigering: Sara Vilde Solås.

Til helgen kan alle som vil teste sine lukeparkeringsferdigheter få prøve seg i Fredrikstad og Sarpsborg.

Vibeke Weibell Eliassen

Kommunikasjonsansvarlig for Bypakke Nedre Glomma, Vibeke Weibell Eliassen, inviterer folk til å vise frem sine parkeringsferdigheter.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Vi har undersøkelser som viser at vi kjører veldig mye bil her Østfold, selv på svært korte avstander, forteller kommunikasjonsansvarlig for Bypakke Nedre Glomma, Vibeke Weibell Eliassen.

Car Park Challenge er en uhøytidelig konkurranse hvor man skal lukeparkere en bil på kortest mulig tid.

I Fredrikstad går konkurransen av stabelen på Dampskipsbrygga fredag fra klokka 18 til 19.30.

I Sarpsborg skjer det utenfor Sarpsborg stadion før kampen mellom Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt søndag. Etter at bilen er parkert kommer den virkelige utfordringen: å la bilen stå parkert så ofte som mulig.

Miljøvennlige reiser

16. til 22. september arrangeres den Europeiske Mobilitetsuken. Tema i 2016 er miljøvennlige reiser og over 2000 kommuner over hele Norge deltar for å få flere til å reise miljøvennlig.

– Det er helt greit å kjøre bil når man må, men vi tror at det er mye unødvendig småkjøring. Vi ønsker og få folk til å reflektere i mye større grad over den småkjøringen, er det mulig å la bilen stå litt oftere?, sier Eliassen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hærverk på kapell

    Mysen kapell i Eidsberg har i løpet av helgen vært utsatt for hærverk. En dør er tagget ned og ødelagt melder politiet.

  • Forsøkte å svindle NAV

    En Askim-mann i 40 årene arbeidet over 900 timer i løpet av et halvt år i fjor, men til NAV fortalte han at han ikke hadde jobbet en eneste time. Mannen fikk derfor utbetalt 133.000 kroner i ledighetstrygd som han ikke hadde krav på. I Heggen og Frøland tingrett ble han tidligere denne måneden dømt til 18 dagers fengsel.