NRK Meny
Normal

Vil ikke ta imot syriske flyktninger

To av tre listetopper i Frp vil ta imot færre syriske flyktninger enn i fjor. I Hobøl vil ikke listetopp Håvard Jensen ta imot noen.

Håvard Jensen

Listetopp for Frp i Hobøl, Håvard Jensen, vil ikke ta imot noen syriske flyktninger.

Foto: Kjell-Olav Nordberg

Valglogo

– Vi har ikke økonomi til det, og jeg mener at det å bosette flyktninger skal fullfinasieres av staten. Så enkelt er det, sier Håvard Jensen listetopp i Frp Hobøl.

Det er 7 millioner syrere på flukt, men du mener at det ikke er plass til én eneste én?

– Sånn som situasjonen i Hobøl er nå, så mener jeg det. Den belastningen får vi overlate til andre kommuner, sier han.

Frps listetopper skiller seg ut i Dagens Næringslivs valgundersøkelse for 2015. Partienes listetopper har svart på spørsmål om hvor mange syriske flyktninger de mener kommunene bør ta imot; flere enn ifjor, like mange, eller færre.

Over 2000 kandidater har svart. 64 prosent av Frp-toppene vil ta imot færre syriske flyktninger enn i fjor.

Å ikke ta imot noen overhodet, var ikke blant svaralternativene i undersøkelsen, men Frp-topp i Høbøl ønsker altså ikke å ta imot noen.

– En kommune i krise

Hobøl har vært på Robek-listen siden 2003 som betyr at økonomien i kommunen er så dårlig at den er satt under statlig administrasjon.

– Vi har 5500 asylsøkere som bor i mottak som ikke er utplassert og finansieringen er ikke på plass, så jeg mener at vi må bremse ned i Hobøl, sier han og legger til at Hobøl er en kommune i krise.

– Skal vi ta imot flere flyktnigner blir vi enda mer i krise, vi har ikke økonomi, plass og rom til det nå, sier han.

Vil sende hjelp ut av landet

Jensen vil heller sende hjelp ut av landet.

– Det er ikke bare i Syria det er krise, det er krise i hele verden og vi bør jobbe hardt for å hjelpe der de bor. Det er der vi kan sette inn store ressurser, sier han.

Men når de allerede er på flukt trenger de jo steder å dra til?

– Ja, men nå ser vi at Italia, Hellas, Tyrkia og Libanon skriker og trenger mer ressurser. Mange av de som kan dette med flyktninghjelp sier at vi er nødt til å hjelpe der de er. Da mener jeg det er det riktige å gjøre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skjeggkre ga prisavslag

    Et par får 408 000 kroner i prisavslag fordi det var skjeggkre i en bolig de kjøpte på Kråkerøy i Fredrikstad for 6,8 millioner kroner. I dommen fra Fredrikstad tingrett går det fram at skjeggkre gjør minimale materielle skader, men vil være sjenerende og ubehagelig for beboerne.

    Skjeggkre i limfelle
    Foto: Sindre Reinholt
  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.