NRK Meny
Normal

Vil ta det siste steget mot toppen

Skiløper Sindre Palm har fått et skikkelig gjennombrudd denne sesongen. Nå vil han ta det siste steget mot toppen.

Sindre Palm, Spydeberg IL

Sindre Palm fra Spydeberg har nærmet seg de beste både i Norge og i verden, og vet hva han må jobbe med for å bli enda bedre.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

At Østfold har hatt skiløpere i toppen omtrent siden sprintøvelsens opprinnelse, er trolig tilfeldig. Likevel er det i ferd med å dukke opp en ny, sterk sprinter i skisporene til Jens Arne Svartedal og Ola Vigen Hattestad.

Denne sesongen fikk Sindre Palm fra Spydeberg reise ut på landslagsoppdrag til Estland med de aller beste, og han tok hjem sin aller første seier i Norgescupen.

– Vi kan vel kalle det et gjennombrudd ja, smiler Palm til NRK.

Full satsing

Han er en av mange, unge nordmenn som drømmer om å leve av skigåingen. Det kan være krevende å satse for fullt, men etter årets opptur er Palm ikke i tvil:

– For min del, så gir hver eneste opptur inspirasjon til å satse videre. Så sånn det ser ut nå blir det full "gutsing!"

Før sesongen byttet han fra sprintlaget Team Jobzone og over til regionslaget Team Veidekke Oslofjord. Palm selv tror det er noe av forklaringen på årets suksess, i tillegg til at han har vært tålmodig og gått trinn for trinn på treningsstigen.

Sindre Palm, Spydeberg IL, under vc i Drammen 2015

Palm mener han har mer å gå på når det gjelder overkroppsstyrke. Her fra Drammen i mars i år.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Likevel skiller det fortsatt en del opp til den absolutte verdenstoppen, der blant andre Ola Vigen Hattestad fra Ørje befinner seg. Men Palm vet godt hva han må jobbe med i sommer for å nærme seg.

– Nå skal jeg lære av Ola (Vigen Hattestad, red.anm.), hvordan han staker opp bratte bakker. Jeg mangler litt av den overkroppsstyrken. Men jeg vet hva jeg mangler, så da vet jeg hva jeg må ta tak i når sommeren kommer for å bli enda bedre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Savnet mann er funnet

    Den demente mannen som var savnet fra Glemmen sykehjem i Fredrikstad, er funnet i god behold.

  • Dement mann savnet

    En dement mann i 60-åra er savnet fra Glemmen sykehjem i Fredrikstad, melder politiet. Mannen er iført sort lue, blå jakke og blå jeansbukse. Han har vært bort i en time.