NRK Meny

Vil stoppe kjøpesenterplaner

Planene om et handelsområdet på nesten 13.000 kvadratmeter på Sorgenfri i Fredrikstad bør stoppes, mener fylkesordfører Ole Haabeth. Området som ligger øst for Glomma, nær Sellebakk, skulle være en ny bydel med blant annet boliger, skole, og forretninger. Nå ser planforslaget ut til å åpne for et bilbasert handelsområde, og det bør fylkeskommunen si nei til, sier Haabeth.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter bilvrak blir stående

    Flere bilopphuggingsfirmaer tror det nå kan bli slutt på lange køer for å vrake bilen. Tidligere ble mange biler vraket når årsavgiften forfalt i mars. Fra og med i år skal årsavgiften betales sammen med bilforsikringen og bileiere blir ikke like godt opplyst om muligheten til vraking som før, sier administrerende direktør i Bilretur As, Arne Hugo Elde. Han frykter det kan førere til at bilvrak blir stående rundt omkring.

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.