NRK Meny
Normal

Vil stenge skole av helsegrunner

Hovedvernombudet i Moss komune tør ikke la elever og ansatte fortsette ved Grindvols skole.

Grindvold skole
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Grindvold skole er i så elendig forfatning at den må stenges fra høsten av.

Det fastslår hovedvernombud i Moss kommune, Nils Jørgen Kraft, overfor Moss Avis .

Grindvold skole har vært omtalt i media flere ganger tidligere, blant annet i 2007 da foreldrene holdt barna hjemme fordi det ramlet betongbiter fra taket.

LES: Betongbiter raste ned i skolegård

Frykter ulykker

Denne gang er det altså hovedvernombud Kraft som reagerer på forholdene ved den gamle skolen.

Han viser til at det er nye fuktskader i taket - og at han er redd for at det skal skje en ulykke ved at lampegitter løsner og faller ned.

Kraft vil blant annet avdekke om det er muggsopp på skolen, ved at MK Eiendom foretar en inneklimasjekk.

- Dessuten er det dårlige arbeidsforhold for lærerne på Grindvold, på grunn av plassproblemer, sier Kraft, som vil flytte elever og lærere til Åvangen og Kambo skoler, med virkning fra høsten av.

Vil ikke flytte

Ansatte og foreldre er imidlertid uenige med hovedvernombudet. De vil heller vil pusse opp skolen.

Tillitsvalgt ved Grindvold skole, Per Strandbakken, frykter politikerne nå vil foreta et hastevedtak - for å dyttet dem ut av skolen.

- Det vil være å ødelegge miljøet ved tre skoler, både Grindvold, Åvangen og Kambo. Skolen vår er blitt pusset opp noe siste par årene. Jeg er ikke enig i at skolen er i så dårlig stand at vi må flyttes vekk herfra, sier Strandbakken til avisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.