NRK Meny
Normal

Vil slippe sau i ulveområde

Skuffede sauebønder i Eidsberg vil slippe dyra på beite i Trømborgfjella.

Sven Arne Lislegaard
Foto: Heidi Gomnæs/NRK


Sauebønder i Eidsberg har blitt enige om å klage til fylkesmannen på at de ikke får støtte til rovviltgjerder.

På et møte fredag kveld oppfordret fylkeslaget av Norsk sau og geit, NSG, alle som har fått avslag, til å klage, forteller sauebonde Sven Arne Lislegaard i Hærland.

Fører ikke klagen fram, går sauebøndene sammen om å slippe sauene løs i Trømborgfjella.

– Kan like godt gå løse

– Et felles beitelag krever planlegging. Det får vi ikke til før neste sommer. Men at enkelte av oss vil slippe der allerede i år, kan nok hende. Det blir opp til hver enkelt, sier Lislegaard.

– Dere tør det altså, selv om dette har vært et sted med mye ulv?

– For ulven sin del, er det ikke store forskjellen om det er et lavt gjerde hvor den kan hoppe over og rett inn, eller om sauene går i Trømborgfjella.

Tre av fire fikk avslag

Rekordmange søkte om støtte til skikkelige rovviltgjerder i år. Mange ble skuffet. – Provoserende lav støtte til rovviltgjerder

Potten på 1,1 millioner kroner fordelt på hele fylket, rakk kun til en fjerdedel av søkerne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Dette er helt vanvittig!

    En kvinne bosatt i Askim ble fredag kveld millionær i Norsk Tipping-spillet "Nabolaget". -Dette er helt vanvittig! sa kvinnen da hun fikk telefon fra Hamar. Og siden spillet heter "Nabolaget", vant fem av kvinnens naboer 100.000 kroner hver. Med sine 32 Nabolaget-millionærer ligger Østfold nå på fylkestoppen i spillet som ble etablert for tre år siden. Syv av disse, inkludert fredagens millionær, er fra Askim.

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.