NRK Meny
Normal

Vil se nærmere på drikkekulturen

Høyre og Arbeiderpartiet i Østfold er ikke bekymret, men tar oppfordringen fra valgforsker Bernt Aardal om å vurdere egen drikkekultur på alvor.

Signe Øye og Tage Pettersen

Aps Signe Øye og Høyres Tage Pettersen synes det er bra at temaet settes på dagsorden.

Foto: Anders Winlund/Scanpix

I går tok valgforsker Bernt Aardal til orde for at alkoholbruken på partiarrangementer bør strammes inn etter voldtektssaken i Venstre.

I Østfold tar både Høyre og Arbeiderpartiet oppfordringen på alvor, selv om de mener det ikke er grunn til bekymring når det gjelder drikkekulturen.

Leder i Østfold Høyre, Tage Pettersen, sier medlemmer under 18 får klar beskjed om at de ikke har lov å drikke på partiets arrangementer:

– Vi er også tydelige overfor hotellene hvem av deltagerne som ikke skal ha alkoholservering i forbindelse med arrangementene. Ofte plasseres disse ved egne bord, slik at det blir lettere å håndtere, sier Pettersen til NRK.no.

LES OGSÅ:

Skal diskuteres

Arbeiderpartiet serverer også alkohol til maten, men ifølge regelverket har ikke AUF-ere lov til å drikke selv om de er over 18 år, hvis de representerer ungdomssorgansisasjon på et partiarrangement.

Ut over det er det serveringspersonalet som må sørge for at skjenkereglene blir fulgt opp, sier partileder Signe Øye i Arbeiderpartiet.

– Det er nok slik at noen har et ekstra øye på hva som skjer, men det har faktisk ikke vært behov for å gå inn med strenge tiltak, sier Øye.

Både Høyre og Arbeiderpartiet gir uttrykk for at det trygt å sende ungdom på partiarrangementer, men i lys av hendelsen i Venstre – synes begge partiene at oppfordringen fra valgforsker Bernt Aardal er verdt å ta med seg.

– Når arbeidsutvalget vårt møtes neste gang er det naturlig at vi tar en ny runde for å se om dette er noen vi skal se nærmere på, sier Pettersen.

– Vi vil ta opp temaet i forbindelse med planleggingen av årsmøtet, sier Øye.

– Ikke behov for regelendring

Frps fylkesleder, Leif Eriksen mener det ikke er behov for regelendring eller innskjerping av drikkekultur i Østfold fremskrittsparti.

Han viser til at han aldri har sett eller blitt varslet om uheldige forhold knyttet til alkoholbruk i Østfold Frp.

Eriksen sier man så langt det er mulig følger med på at ungdom under 18 år ikke drikker på partisamlinger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.