NRK Meny
Normal

Vil samle fagfolk for å styrke toppidretten

Østfold idrettskrets ber om kompetansesenter for toppidrett. Vil legge forholdene bedre til rette for idrettsstjerner på toppnivå.

Grace Bullen i bronsefinalen i Baku

Østfold idrettskrets ønsker å legge forholdene bedre til rette for Grace Bullen og andre toppidrettsutøvere. Håper på eget kompetansesenter som skal støtte og dyrke fram talentene.

Foto: Olympiatoppen

Målet er et senter for store deler av Østlandet, og med Olympiatoppen som medspiller, forteller leder i Østfold idrettskrets, Toril Johansen.

– Østfold er et idrettsfylke, med toppidrettsutøvere i en rekke ulike idrettsgrener. Vi ligger sentralt plassert, med nærhet både til Oslo og til idrettsmiljøene på andre siden av grensa, så vi håper å bli en del av satsingen til Olympiatoppen og idrettsforbundet.

Olympiatoppen planlegger i framtida å ha åtte kompetansesenter rundt om i landet. Plasseringen av de to sentrene som skal ligge på Østlandet er ikke avgjort ennå.

Står mellom Østfold, Akershus og Oslo

– Vi vil gjerne ha et av dem, slik at vi og andre kan dra nytte av den mangfoldige kompetansen som finnes i Østfold. Får vi samlet ressursene vil det ha svært mye å si for neste generasjon toppidrettsutøvere og for støtteapparatet deres, sier Johansen.

– Østfold har mye fagkompetanse toppidretten trenger. Gode trenere, kostholdseksperter, helsepersonell, og forskere på høyskolen, men miljøene er spredt, vi trenger å samle ekspertene.

For det ene kompetansesenteret står valget mellom Oslo, Akershus og Østfold.

Et utvalg jobber nå med å kartlegge hva et kompetansesenter for toppidrett i Østfold kan inneholde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 20.55: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • Tatt uten førerkort

    En kvinne i 30-årene ble stoppet uten førerkort på Greåker i Sarpsborg. Hun hadde ifølge politiet tre barn med seg i bilen, og også tidligere er hun anmeldt for tilsvarende forhold.