NRK Meny
Normal

Vil samarbeide for skifte i fylkestinget

Fremskrittspartiets fylkesordførerkandidat Håvard Jensen vil samarbeide tett med Høyre for å få til en maktskifte i fylkestinget i Østfold.

Østfold FrPs fylkestingskandidater

Håvard Jensen (t.v.) er nominert på topp på Østfold fylkestingsliste. Frederikke Stensrød ble nominert som nummer tre og Leif Eriksen som nummer to.

Foto: Fremskrittspartiet

Mandag ble Håvard Jensen fra Hobøl enstemmig nominert på førsteplass på Østfold Fremskrittspartis liste til neste års fylkestingsvalg. Jensen er også første vararepresentant til Stortinget for Østfold FrP.

– Godt samarbeid

Nå håper fylkesordførerkandidaten at et tett borgerlig samarbeid skal bli en suksessoppskrift også på fylkesplan:

– Vi har et meget godt samarbeid med Høyre og har veldig mye til felles. Og vi har en felles målsetting og ambisjoner: Det er å bytte ut det regimet som er på fylkestinget i dag. Det kommer vi til å jobbe systematisk for i samarbeid, sier Jensen.

Bare å trå til

Nå ser fylkesordførerkandidaten frem til en krevende og spennende valgkamp.

– Vi ligger jo ikke høyest på meningsmålingene nå. Det har vi tenkt å gjøre noe med. Vi vet jo hva vi tradisjonelt har hatt på fylkestinget av representanter: Mellom fem og åtte. Vi har en målsetting om å komme så høyt som mulig. Det er bare å starte jobben det, brette opp ermene etter nyttår og trå til, sier Jensen.

Kamp om plassene

Det ble kampvotering om topplassene bak Jensen, noe som blant annet resulterte i at Frederikke Stensrød fra Råde ble flyttet opp fra sjuende til tredjeplass. Som nummer to valgte nominasjonsmøtet fylkesleder Leif Eriksen fra Fredrikstad.

Håvard Jensen vil ikke være med på at diskusjonene skyldes interne stridigheter i partiet.

– Nei, det er en sunn intern konkurranse som vi ikke har noe vondt av i det hele tatt, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 20.55: Siste nyheter fra Østfold

  • 18.50: Se Østfold-nyhetene her