NRK Meny
Normal

Vil revansjere Rally Frankrike

Petter Solberg er på plass i Spania. Til helgen er det klart for den nest siste runden i årets Rally-VM.

Rally de France

Petter Solberg er på plass i Spania og gjør de siste forberedelsene før helgens løp. Her fra Rally Frankrike.

Foto: Tony Welam / Tony Welam

– Med de gode resultatene vi har hatt de siste løpene, gleder jeg meg virkelig til å starte i Spania, sier Solberg i en pressemelding.

Solberg har allerede kommet seg på plass i Salou, like sør for Barcelona. Han jobber nå med de siste forberedelsene før rallyet starter førstkommende fredag.

I Rally Frankrike ble østfoldingen diskvalifisert fordi bilen hans veide fire kilo for lite. Nå ser han fremover og satser på å slå tilbake i Rally Spania.

– I Frankrike var vi med å kjempet helt i toppen hele veien, og det var virkelig moro å kjøre. Bilen har vært perfekt, og jeg vet at det er fullt mulig å vinne et løp dersom alt klaffer. Vi har ikke testet før Spania, men jeg tror nok vi skal gjøre det bra uansett.

Utfordring for mekanikerne

Hvis alt skal klaffe for Solberg i Spania må mekanikerne vise hva de er gode for. Rally Spania har nemlig endret format og er nå det eneste løpet som består av både grus og asfalt.

Alle sjåførene starter med biler som er tilpasset for grus på torsdagens «shakedown» og fredagens fartsprøver. Etter dette får mekanikerne 75 minutter på seg til å bygge om bilene til asfaltoppsett.

Rally Spania starter med seks fartsprøver på fredag, der to av prøvene går utelukkende på grus, mens de fire siste er en blanding av grus og asfalt.

Solberg drar fordel av 5.-plassen

Det er normalt ingen fordel å være første bil på veien under rene grusløp. Petter Solberg håper derfor at han skal dra fordel av å ligge som nummer fem i VM-sammendraget.

– Ettersom det er grus første dag i Spania er det en fordel å starte litt lengre bak i feltet. Jeg starter som nummer fem, og regner med at de foran meg da har ryddet bort noe av den løse grusen allerede.

Også på lørdag og søndag skal det kjøres seks fartsprøver. Disse går utelukkende på asfalt.

Resultatliste i VM-sammendraget

1. S. LOEB – 196
2. M. HIRVONEN – 196
3. S. OGIER – 193
4. J. LATVALA – 131
5. P. SOLBERG – 110
6. M. OSTBERG – 62
7. M. WILSON – 53
8. D. SORDO – 43
9. H. SOLBERG – 40
10. K. RAIKKONEN – 34

Rally de France

Petter Solberg ønsker å revansjere Rally Frankrike, da han han ble diskvalifisert.

Foto: Tony Welam / Tony Welam

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.

  • Solberg med bil-trøbbel

    Problemer med bilen satte en stopper for Petter Solbergs drøm om å vinne den første VM-runden i rallycross på Silverstone. Solberg havnet sist i sin semifinale etter mekaniske problemer, dermed måtte han se finalen fra sidelinjen. 43-åringens lagkamerat Johan Kristoffersson vant løpet.