NRK Meny
Normal

Fredrikstad vil prøve forhåndsstemming på nett

Kommunen er sammen med 11 andre kommuner bedt om å teste ut ordningen.

Jon-Ivar Nygård

Ordfører i Fredrikstad Jon-Ivar Nygård.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

Fredrikstad kommune vil trolig være med på å teste ut forhåndsstemming på internett ved høstens Stortingsvalg.

Kommunen er sammen med 11 andre bedt om å teste ut ordningen, og det tror ordfører Jon-Ivar Nygård at bystyret vil si ja til.

– For en stund tilbake ble dette presentert for gruppelederne i kommunen, og det var positive holdninger fra mange der. Det er en positiv grunnholdning til dette blant annet i mitt eget parti. Jeg er ganske sikker på at vi kommer til å si ja til dette, sier han.

Hvilke fordeler ser dere ved dette?

– Det å kunne modernisere valghandlingen og gjøre ny teknologi til en del av denne delen av demokratiet vårt. Men dette er først og fremst et forsøk for å kunne få enda mer kunnskap rundt dette med forhåndsstemmegivning på internett, sier Nygård.

Fylkesordfører Ole Haabeth

Også fylkesordfører Ole Haabeth liker ideen.

Foto: NRK

Også fylkesordfører i Østfold, Ole Haabeth, liker ideen om å kunne forhåndsstemme på nett.

– Når det gjelder forhåndsstemming har jeg tro på at man ved å stemme elektronisk hjemmefra kan utnytte disse mulighetene. Men jeg tror det er langt frem til at vi på den faktiske valgdagen vil kunne stemme fra våre egne stuer, sier fylkesordfører i Østfold, Ole Haabeth.

– Jeg tror at selve instituttet med valgdag og valglokaler vil stå for sterkt til, legger han til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha mer allsang på grensen

    Halden kommune bør bidra med penger for å videreføre TV2-programmet "Allsang på grensen" fra Fredriksten festning, mener rådmannen i Halden. Dette kan koste kommunen tre millioner kroner i året de kommende tre år, skriver Halden Arbeiderblad.

    Totalbilde Allsang
    Foto: Arkiv / NRK
  • Lastebil forårsaket kjedekollisjon

    En lastebil var årsak til kjedekollisjonen ved Susebakke i Mysen. Lastebilen kjørte inn i en bil som igjen traff bilen foran. Føreren av lastebilen blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt, melder politet. En av personbilførerne er kjørt til legevakt med nakkesmerter.