NRK Meny

Vil prioritere Rygge-søknad

En konsesjonssøknad for ny drift på Moss Lufthavn Rygge vil få prioritet i Samferdselsdepartementet. Det sier statsråd Ketil Solvik-Olsen, i sammenheng med Copenhagen Economics rapport om flyplasstrukturen i Norge.

Selskapet har utredet om det vil være lønnsomt for staten å overta MLR, i stedet for å utvide Gardermoen med en tredje rullebane. Det er det ikke, mener konsulentene. Men samferdselsministeren er uansett positiv til at gruppe private investorer vil etablere ny drift på Rygge.

Ketil Solvik-Olsen (Frp)
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.