NRK Meny
Normal

- Nå må vi ha en innvandringspause

Fredrikstad kommune er bedt omå ta i mot 245 flyktninger i de neste tre årene. Det vil ikke ordfører i Fredrikstad, Eva Kristin Andersen, ha noe av.

Eva Kristin Andersen

Ordfører Eva Kristin Andersen synes Fredrikstad har vært flinke til å ta i mot flyktninger. Nå vil hun ha en pause.

Foto: Tomas Berger / NRK

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har bedt Fredrikstad kommune om å ta i mot 245 flyktninger i perioden 2011 til 2013.

- Vi har gjort nok, sier ordfører i Fredrikstad kommune, Eva Kristin Andersen (Frp).

– Fredrikstad har vært flinke

Det største behovet er for innværende år, hvor kommunen er anmodet om å ta i mot 85 flyktninger. Av dem ønsker man å bosette ti mindreårige.

– Jeg vet man trenger å bosette mange. Her har Fredrikstad vært veldig flinke. Det har vist seg at vi har hatt spesielt vanskelige grupper å inkludere i samfunnet, noe rapporter fra IMDI sier noe om.

–Fredrikstad trenger en pause og nå må vi konsentrere oss om de som allerede er her. Vi sliter med å få dem i arbeid.

Eva Kristin Andersen skal ha samtaler med rådmann Lasse Hansen om anmodningen fra IMDI.

- Det ligger et saksgrunnalg på pulten min fra administrasjonens side som skal legges frem for sosial- og omsorgsutvalget, for opp oppvekstutvalget og senere for formannsskapet og bystyret.

- I mine samtaler med rådmannen, kommer jeg ikke til å påvirke innstillingen i forhold til hva jeg mener er riktig. Men vi må få alle fakta på bordet for å danne et riktig beslutningsgrunnlag. Vi må se på ressursbruken, se på antall arbeidsplasser og se om vi har nok boliger. Dette må passe inn i kommunens regnskap, forklarer hun.

– Ikke vært gode nok

Ordføreren mener at kommunens høye arbeidsledighet i forhold til resten av landet, må veie tungt.

- Innvandrerne er høyt representert når det gjelder arbeidsledighet. Vi sliter med å få dem i arbeid og har ikke vært gode nok med den jobben. Derfor er det på tide å ta noen hvileskjær og heller si ja igjen om noen år.

Torsdag er det møte i sosial- og omsorgsutvalget og da skal innstillingen etter planen være klar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.