NRK Meny
Normal

Weinstock vil lede Stjernen til NM-gull

Ulf Weinstock er ansatt som ny trener og sportssjef i ishockeyklubben Stjernen. Nå vil han trene klubben til NM-gull.

Ulf Weinstock
Foto: NRK

Weinstock signerte tirsdag en 3-årskontrakt med Fredrikstad-klubben. 

Samme mann trente Stjernen også midt på 80-tallet, og laget tok den gang ett NM-gull og ett seriemesterskap under hans ledelse. Det tror han er mulig å få til igjen.

På plass 16. april

- På sikt er det natuligvis en målsetting. Men vi skal skynde oss langsomt, vi må huske på at vi nå skal bygge opp et nesten helt nytt lag og en ny tropp. Jeg håper at det raskt vil gi resultater, men samtidig skal vi gi alle en mulighet til å få jobbe seg inn i organisasjonen. Men om noen år - da kan vi nok slå riktig bra fra oss, sier Weinstock til NRK.

Weinstock er fortsatt under kontrakt med den danske toppklubben Odense, men forsikrer at han vil være på plass i Fredrikstad 16. april.

- Sommertreningen starter 17. april, så jeg kommer nok dagen før det. Men ettersom jeg fortsatt har kontrakt med Odense, er jeg ikke hundre prosent klar for flytting ennå. Men jeg vil kontinuerlig holde kontakt med folk, og vil få hjelp til treningene hvis det treng, sier han.

- Jeg kan ikke trylle

- Hva fikk deg til å velge Stjernen?

- For det første er det en veldig interessant jobb. Jeg skal jobbe som både sportsjef og trener, og akkurat det har jeg hatt lyst til i mange år. I tillegg stemte det så bra tidsmessig. Nå vil jeg påvirke klubben og prøve å finne tilbake til kontinuiteten som har vært savnet i klubben, sier han..

- Føler du presset?

- Ikke ennå, men vi får se når jeg flytter hit. De fleste forstår at man ikke kan trylle og at alt må fungere. Men klarer vi å få folk til å tro at det vi gjør er riktig - da har vi i hvert fall kommet et stykke på vei, sier den ferske Stjernen-treneren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fartskontroll i Skjeberg

    UP har skrevet ut fire forenklede forelegg under en trafikkontroll ved Skjeberg kirke. Høyeste målte fart i 70-sonen var 89 km/t.

  • Riksvei 22 stengt i Rakkestad

    Rv 22 er stengt ved Østby rett nord for Rakkestad sentrum etter et trafikkuhell. Det skal være køer i begge retninger. Omkjøring skal være mulig på mindre veier.