NRK Meny
Normal

Vil lære Kvisvik selvbeherskelse

Seriøse karateutøvere er irritert etter medienes omtale av Raymond Kvisviks "karatespark", som de mener var et spark i sinne. De vil lære Kvisvik selvbeherskelse.

Raymond Kvisvik

Karateutøvere reagerer på at ulærde spark på andre arenaer stadig settes i sammenheng med sporten deres.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

I kampsportmiljøet ønsker man ikke å bli knyttet til sinte spark fotballspillere deler ut, slik FFKs Raymond Kvisvik ble utvist for, da han sparket RBK-keeper Jarstein søndag.

- Det handler nok om at man ikke ønsker å bli satt i forbindelse med den type oppførsel, sier sensei Frank Samuelsen i Fredrikstad Shotokan Karateklubb til Dagbladet.no.

Hodetreff kunne gått ille

Frank Samuelsen har etter 30 års erfaring med kampsport skaffet seg tredje grad svart belte.

I mange situasjoner han har hatt bruk for treningen i å besinne seg, slik seriøse kampsportutøvere får. Han sier til Dagbladet.no at karate handler om å forsvare seg, om selvkontroll, og om å unngå å havne i bråk.

Raymond Kvisvik

Tilbudet om å lære selvbeherskelse ligger åpent fra Fredrikstad Shotokan Karateklubb.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

- Kvisvik bare langet ut et bein da han ble litt irritert, han lå jo på bakken og sparket oppover. Kvisvik nådde jo heldigvis ikke helt opp, hadde han truffet hodet med knottene hadde neppe Jarstein kommet på banen igjen, sier Samuelsen.

- Var ikke karatespark

Fra Stavanger Karateklubb har Dagbladet.no fått innspill fra Kai Johannessen.

- Karate handler om at man ikke skal reagere når man blir provosert, om selvdisiplin. Det er vel det motsatte av det Kvisvik viste i den situasjonen, sier Johannessen til Dagbladet.no.

Han reagerer på at ulærde spark på andre arenaer stadig settes i sammenheng med sporten deres.

Vil lære Kvisvik å beherske seg

I karateklubben i Fredrikstad kjenner de til Kvisviks utvisning, og bakgrunnen for den, men de har fortsatt til gode å se noe til Kvisvik i treningslokalene, der han er hjertelig velkommen.

- Vi kunne lært ham litt om å besinne seg vi vet du, men det tar jo noen år, ler Sensei Frank Samuelsen til Dagbladet.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK